Ha eltévedtél volna

Hirdetés - mert kell

Címkék

ambulance (33) bogár (95) bond (23) burago (15) carspotting (509) cikk (5) coca cola (3) corgi (53) darda (2) dickie (2) dinky (4) ebay (8) eladó (15) ertl (3) film (145) filmhíradó (11) greenlight (5) grell (8) guisval (3) helikopter (17) hellókarácsony (14) hot wheels (256) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (47) johnny lightning (30) kártya (4) könyv (9) lego (121) maisto (33) majorette (111) matchbox (344) military (57) moszkvics (2) muscle (172) mustang (63) noname (57) norev (20) picasso (28) playart (5) police (165) polistil (11) realtoy (22) reklám (134) retro (455) schuco (5) siku (60) solido (3) stahlberg (2) star wars (120) superkings (15) suzuki (7) taxi (17) tomica (68) vatera (8) volkswagen (272) volvo (75) vw (264) welly (12) wish (10) zene (65)

Olvasóim

TClogo_1.jpg

Keresd a szirszarjaim a Külsőségben is!

Utolsó kommentek

  • Tomato77: @Sam. Joe: www.imcdb.org/vehicle_10686-Cadillac-Eldorado-1976.html :-) (2015.04.27. 12:45) 10 cseppet sem híres filmes autó
  • RÁJEN: @Tomato77: A Belmondo-filmet nem is ismertem, de nem semmi az a Mustang, be fogom pótolni. Kettes Volvókat különböző filmekből itt egyszer már listáztam, ezek közül a Bíbor folyók 2-ben lévő tetszet... (2015.04.27. 12:31) 10 cseppet sem híres filmes autó
  • Sam. Joe: Natessék! justacarguy.blogspot.hu/2015/04/the-real-deal-pimp-mobile-g-ride-from.html (2015.04.27. 12:27) 10 cseppet sem híres filmes autó
  • Tomato77: Ha hirtelen mondani kéne egy filmes autót, akkor A kívülálló c. film jutna eszembe, amiben Belmondo üldözte egy páncélozott autóval a rossz fiúkat. Bevallom, nyomozni kellett utána, egy Ford Mustang... (2015.04.27. 12:25) 10 cseppet sem híres filmes autó
  • RÁJEN: @Sam. Joe: Felírtam ;) (2015.04.27. 12:20) 10 cseppet sem híres filmes autó
  • Utolsó 20

10 cseppet sem híres filmes autó

RÁJEN 2015.04.26. 08:00

Gondolom, nem kell magyaráznom a címet ;) Megszámlálhatatlan cikk foglalkozott már General Lee-vel, vagy Starsky és Hutch Ford Gran Torinójával, a Vissza a jövőbe sorozat DeLorean-jéről nem is beszélve, de szerintem a Blues Brothers Dodge Monacója és a Szellemírtók furcsán nénózó kombija is mindenkinek a könyökén jön már ki. És akkor James Bondot nem is említem már... Nekünk, autók iránt érdeklődő, nem mellesleg a filmeket is szerető hímneműeknek talán mégis érdekes lehet egy olyan lista, melyben a kevésbé diszponált autókról esik szó. Bele is csapok:

10. 1987 Ford Mustang LX - Hannibal

film_10_mustang.jpgClarice Starling FBI-ügynök (Julianne Moore) kocsija, amelyet a Hannibal című filmben láthattunk, és a gonosz Mason Verger (Gary Oldman) még meg is dícséri az 5 literes motor hangját. Ennél kicsit több infót ad róla a könyv, amely szerint egy tuningolt verdáról van szó, mert Starling szereti az erős autókat.

9. 1991 Ford Mustang LX 5.0 - 30 perc vagy annyi se

film_9_mustang.jpgSzintén egy Mustang, ezúttal pizzafutár szerepben, amelyet Nick (Jesse Eisenberg) vezet, elég tempósan, hogy tartani tudja a címbeli vállalást. A fentihez hasonlóan szintén 5 literes V8, csak újabb, 91-es modell.

8. 2003 Hummer H2 Adventure - Zombieland

film_8_h2.jpgA 9. helyezett tulajdonosa szerepel ebben a filmben is, amiről egyébként írtam már korábban a blogon egy ajánlót, mert szeretem ezt a filmet. Az autó eredeti tulajdonosa a filmből nem derül ki, minden bizonnyal zombiharapások által elhalálozott, ezért (vagy tetszőlefges más okból) nincs is kifogása az ellen, hogy Tallahassee (Woody Harrelson) magához vegye a H2-est. Aztán a csajok ezt is lenyúlják, így később egy GMC Yukonba ül át.

7. 2009 Ford Mustang GT Galpin Auto Sports 'Red Mist' - Kick Ass

film_7_mustang.jpgChris D'Amico / Red Mist (Christopher Mintz-Plasse) szolgálati autója a fenti Mustang (bocs, véletlen, hogy már a harmadik a posztban), amelyet a valóságban a Galpin Auto Sports épített direkt a film kedvéért, amiről további részleteket itt olvashattok. magáról a filmről is volt már itt a blogon egy ajánló, sőt azóta második része is lett, ami szintén tetszett, de nem annyira, mint az első. A piros Mustang mindenesetre elég kemény.

6. 1972 Chevrolet Monte Carlo - Ace Ventura

film_6_malibu.jpgSzerencsére ilyet is tudok mutatni kicsiben, bár az enyém egy 1970-es verzió, amaz meg két évvel későbbi - viszont az én példányom szebb és megkíméltebb. Az autó legegyedibb extrája a kihajtható kutyatál, de az sem semmi, ahogy Ventura (Jim Carrey) vezeti :) Jut eszembe: a minap megnéztük a Dumb és Dumber 2-t - ha úgy nézitek meg, hogy nem akarjátok az elsőhöz hasonlítani, jól fogtok szórakozni, egyébként viszont csalódni fogtok.

5. 1965 Buick Riviera - Road House (Országúti diszkó)

film_5_riviera.jpgSosem szerettem szegény Patrick Swayze-t, mégis az egyik kedvenc filmem a Holtpont, amiben ő az egyik főszereplő. Ellenben volt neki 1989-ben egy még ma is viszonylag vállalható akciófilmje, amely magyarul elég szerencsétlen címet kapott, de ha nem láttátok, ennek ellenére pótoljátok, nem fogtok csalódni! Na abban van az általa játszott Daltonnak egy kezdetben szakadt, de a film csúcsára rendbe rakott Buick Rivierája, ami aztán sajnos nem ússza meg a zúzást.

4. 1986 Ford LTD Crown Victoria - Men in Black

film_4_ltd.jpgUgye emlékeztek, a magyar szinkronban ezt kérdezi a kocsiról Will Smith: "Mi ez, egy Ford Szarréra?" Aztán döbben nagyot, amikor Tommy Lee Jones felvezeti az autót az alagút plafonjára. Az LTD elég sok filmben megjelent, ami nem is csoda, hiszen egy időben ez a típus adta az amerikai taxik és rendőrautók derékhadát - ahogyan azt a linken meg is tudjátok nézni. A listából eddig ez kéne a legjobban igaziban. Természetesen a filmben látható extrákkal.

3. 1995 BMW 735i (E38) - A szállító

film_3_bmw.jpgA mai 10-es listán ez az első, ami egy tulajdonképpeni autós(-üldözős) filmben szerepelt, a fentiek mind mellékszereplők, ez viszont a főszereplő leghűbb társa. És nem amerikai! Szerepelt már a szirszarjaimon kicsiben, így is, úgy is nagyon tetszik. Érdekes módon a három évvel későbbi folytatásban Frank Martin (Jason Statham) egy Audi A8-ra cserélte a verdát, gondolom, itt már a szponzorok háborúja zajlott, nem a forgatókönyvíró variált. A BMW egyébként a filmben megsemmisült.

2. 1992 Acura NSX - Ponyvaregény

film_2_acura.jpgUtálnám, ha nem lenne a listán egy japán kocsi sem, így hát lett. Mr. Wolf autója elég menő, mint ahogyan ő maga is az. Nem tudom, vajon a saját vezetési kvalitásaira, vagy az autó képességeire utal Harvey Keitel következő mondata, de a lényeget jól összefoglalja: "It's 30 minutes away. I'll be there in 10." Mi európaiak inkább Hondaként ismerjük, és hát gyakorlatilag kult-autó. Kicsiben már szerepelt errefelé nem is egyszer. A TC-on szintén közkedvelt téma. Ez is kéne.

1. 1973 Volkswagen Station Wagon (T2 Transporter) - Jackie Brown

film_1_vw.jpgAnd the winner is... A lista összerakásánál nem volt semmilyen sorrendi szempont, ahogy eszembe jutottak, úgy pakolgattam be őket, tök véletlen, hogy pont egy Volkswagen került az első helyre, esküszöm! Azt érdemes tudni róla, hogy ez egy T2b, amit a lámpák felett elhelyezett indexekről lehet a legkönnyebben megismerni, illetve hogy a filmben a Robert De Niro által játszott Louis Gara (kicsit magyar?) tulajdonát képezte. A blogon szerintem legutóbb itt mutattam egy bulgáriai találatot, előtte pedig közel egy éve emitt egy Tomicát. Nem feltételezem, hogy a filmet nem láttátok, de ha mégis lenne ilyen köztetek, az mindenképp pótolja - és egyáltalán nem a filmben megjelenő autók miatt. (Bónusz: ugyanez a LOST-ban)

A fenti listát akármeddig lehetne még folytatni, ha tetszett, kommentben jelezzétek, és meg is teszem. Illetve javaslatokat is küldhettek akár film, akár autó tekintetében. Köszi előre is!

Címkék: film volkswagen mustang vw muscle

14 komment

Ki a vízből!

RÁJEN 2015.04.24. 08:00

espritbond2.jpgNem, nem Spongyabob legújabb kalandjairól írok ma, bár azt a gyerekekkel természetesen meg kellett néznünk a moziban, hanem csak annyi történt, hogy a múltkor becsomagolt állapotban mutatott James Bondos Lotus Espritből, amit a Hot Wheels követett el olyan szépen, beszereztem egy másodpéldányt, amit már ki is bontottam, ez következik ma:

img_0751.JPGimg_0752.JPGimg_0755.JPGimg_0753.JPGimg_0754.JPGAmikor nemrég a Boss Mustang kapcsán arról panaszkodtam, hogy igazán kifesthették volna a lámpákat, valami ilyesmire gondoltam - megdöbbentően sokat számítanak az ilyen kis apróságok a kisautó élethűbbé, valóságossá tételében, ebben az esetben még a rendszámra is figyeltek, hogy megegyezzen a filmben látható autóéval. Még ha adtak volna a csomagban hozzá egy ilyen jó kiállású Roger Moore-t és Barbara Bach-ot, akkor lenne teljes az öröm:

espritbond1.jpgHáttérnek pedig egy olyan kastélyt is, köszi! (A későbbi generációról nem olyan régen jelent meg egy jó kis írás a TC-n, olvastátok?)

Címkék: retro bond hot wheels

2 komment

Alto-tuning phase 3

RÁJEN 2015.04.22. 09:00

background.jpgKicsit nagyképűen adtam e posztnak a tuningos címet, mert tuningról szó sincs, sőt. Csak az nem hibázik, aki nem tud, de én tudtam, mégpedig a korábban mutatott SX4-es ülésekkel. Az történt ugyanis, hogy már pont kezdtem jól megszokni, hogy egy kakasülőről vezetek, de előfordult olyan, hogy a páromnak kellett a Suzukival közlekedni, és hát ő ezt ezzel az üléssel nemigen tudta megoldani. Az nem zavarta annyira, hogy magasan ült, sokkal inkább az, hogy a széles üléseket nagyon előrehúzva (ahogy a csajok csinálják, jól rá a kormányra) a széles ülőlap miatt nagyon nehézzé vált a kettesbe kapcsolás. Tehát vagy jól előrehúzta, h elérje a pedálokat, vagy hátul hagyta, hogy tudjon normálisan váltani. Szégyenszemre elkullogtam egy III. kerületi bontóba, ahol egy tízesért vettem két bontott Alto-ülést. A kiszedetteket pedig ott hagytam, azért kellett csak ennyit fizetnem. A beszerelést ezúttal megoldottam magam. És hogy egyáltalán miért is szempont az, hogy ne csak én tudjam vezetni a kocsit, majd egyszer máskor elmesélem...

Addig is mondok mást: írtam még régebben, hogy a kis Szutyok kopog-zörög-csörög futóművileg, és igazándiból csak vicceltem, hogy nem zavar, mert dehogyisnem zavart. Vettem két új lengőkart és egy külső féltengely-csuklót, és ha már ott voltam a boltban, akkor egy komplett új kuplungot is, mert nem volt jó, egyrészt nagyon fent fogott (állítással sem lehetett már javítani), másrészt ha nem voltam elég ügyes, kurva nagyokat koppant minden váltásnál. A teljes pakkért 42.000 forintot kellett fizetnem, ami szerintem nem rossz ár, de annyira azért nem találtam viccesnek, hogy még két hátsó gátlót is melléjük csapjak, azokat majd egy következő körben... A beszerelés ma reggelre kész lett, a kuplung vajpuha, ott fog, ahol kell, a recsegés-kopogás megszűnt. Van még valami zavaró rezonancia alacsony fordulaton, de az szerintem már máshonnan jön, majd utánajárunk.

Címkék: suzuki

4 komment

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2015.04.21. 08:00

Ez a Ferkó is Andris jóvoltából kerülhetett ki ide:

feri1.jpgferi2.jpgNo és egy Maserati, az úgyis régen volt már:

andr.jpgMinden jót!

Címkék: carspotting

Szólj hozzá!

Ragga Bomb

RÁJEN 2015.04.20. 16:00

Skrillexnek elég jól megy ez a ragga-vonal...

Kedvenc kommentem: "That base drop was as dirty as my internet history" :DDD

(Előzmény itt.)

Címkék: zene

2 komment

Highway Patrol

RÁJEN 2015.04.18. 08:00

Sam. Joe már egy hónapja megírta, Dancer pedig még tavaly, így én már ki sem bontottam az én frissen szerzett példányomat, csak beraktam a kis barátai mellé, és nézegetem - új Matchboxot (ismert okokból) úgyis olyan ritkán veszek, így külön öröm a rendőrségi 'Stang megérkezése:

img_1384s.jpgVan ám Highway Patrol feliratú Ford Crown Victoriám és Dodge Chargerem is, csak ez utóbbiról hirtelen nem találtam fotót, de azok mindketten bontottak. Az újonnan érkezett Mustang pedig megvolt már 1:43-ban is, szinte pont ugyanezzel a dekorációval, de az igazi mégis csak a klasszikus Matchbox, nem? A dekorról jut eszembe: ez a festés szerintem minden amerikai verdának jól áll - de vajon jól állna egy Volvónak is? ;)

Címkék: matchbox mustang police

3 komment

Boattail

RÁJEN 2015.04.16. 08:00

buick_riviera_boat_tail.jpgNem olyan régen mutattam egy szép (?) Buick Rivierát, most egy újabb következik, szintén Hot Wheels, szintén mainline. Nemrég akadt a kezembe valamelyik Sparban, és mivel a régebbi T-Hunt változatán már túladtam, bepótoltam ezzel:

img_0750.JPGimg_0747.JPGimg_0749.JPGimg_0746.JPGNem mondanám szerencsésnek (vagy életszerűnek) ezt a fajta festést rajta, bár amikor képet kerestem az igaziról a poszt elejére, láttam elég elvadult fényezéseket, szóval ennek fényében ez még nem is olyan durva. De kétségtelen, hogy a bevezetőben említett cserével nem jártam túl jól. Persze ha csak az anyagiakat nézem, akkor de ;)

Címkék: retro muscle hot wheels

Szólj hozzá!

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2015.04.13. 08:00

Andris küldött retro buszokat és egy furcsán hosszúra nyúlt platós Barkast:

ikarus1.jpgikarus2.jpgikarus3.jpgbarkas_1.jpgKöszi szépen!

Címkék: retro carspotting

Szólj hozzá!

Autók és kávé

RÁJEN 2015.04.12. 08:00

Tegnapról:

Itt a tavasz, most már biztos. (Andris képei meg itt.)

Címkék: retro muscle carspotting

4 komment

This kind of striking

RÁJEN 2015.04.11. 08:00

A filmet is nagyon várom, az Audikat is szeretem (hivatalból muszáj is), nem kérdés így, hogy a fenti reklám abszolút bejön. Innen idézek: "A Coffein blogon már többször foglalkoztunk azzal, hogy ismert márkák miként használják fel a hollywoodi sikerfilmeket marketingtevékenységükhöz. Az együttműködés leggyakoribb formája a termékelhelyezés, ám egyre népszerűbbé válik az exkluzív tartalmak megosztása is. Utóbbira érkezett a minap egy remek példa: az Audi eddig sehol nem látott képkockákat közölt a Bosszúállók legújabb részéből. Az egyperces videó a szuperhősök tulajdonságai és az Audi TTS modell közötti hasonlóságokra épül, amihez extraként félperces Antman spotot is kapunk. (...) A videó (...) jól mutatja, hogy a márkák egyre gyakrabban kapcsolják terméküket valamilyen hozzáadott értékhez, jelen esetben az év várhatóan legsikeresebb filmjének exkluzív részleteihez. Belegondolni sem merek, vajon mekkora pénz cserélt gazdát az üzlet során." Hát én sem.

Címkék: reklám film

Szólj hozzá!

Boss 302

RÁJEN 2015.04.08. 08:00

1969-ford-mustang-boss-302.jpgA Hot Wheels megint kihozott egy szép Ford Mustangot, ezúttal egy '69-es Boss 302-est, nem volt kérdés, hogy meg kell venni, még ha írtam is mostanában az önkéntes megszorításokról. Utoljára a témában ennyire talán az a verseny Mustang tetszett ennyire, amit közel négy éve mutattam...

img_0741.JPGimg_0742.JPGimg_0745.JPGimg_0743.JPGimg_0744.JPGÁltalánosságban szoktam szeretni a visszafogottságot a kisautók festését illetően, az összkép itt is tetszetős, de elölről és hátulról is nagyon hiányzik ez esetben a plusz dekorálás, majd talán egy következő verzióban ez másként lesz. Az alapszín remek, a fekete betétek is, a felnik különösen, mondom, nagyon rendben vagy ránézésre, és az első-alsó spoiler talán minden hiányosságért kárpótol, az nagyon fasza lett. HW-szokás szerint nem nyílik, nem rugózik, de jól gurul, ez is valami. Ajánlom szeretettel!

Címkék: retro mustang muscle hot wheels

6 komment

Nissan update

RÁJEN 2015.04.06. 08:00

0390064-nissan-almera-2_0-d-gx-1998.jpgJó, nem záporoztak a kérdések, hogy mi van egyébként a Nissannal, amiről elég ritkán írok, annál többen kérdezitek, mi van a Volvóval, amiről viszont gyakrabban, de most az előbbi a téma, a nem létező kíváncsiságotokat igyekszem gyorsan kielégíteni: megnyekkent benne az önindító. Pár hónapja valamikor csinálta, hogy nem indult, csak kattant. Aztán meg indult, és a hibát nem sikerült reprodukálni. Nemrég viszont megint csinálta, hogy nem indult, persze reggel, miután elmentem otthonról, és a feleségem nem tudott vele így a dolgára menni. Estére hazaértem, beültem, pöcc-röff. Aztán utána meg megint nem. Kikerestem az internetből, hol van közel autóvillamossági szakértő, találtam egyet a Szőnyi úton, odavittem, indult rendesen, hiba sehol, ott sem. De a szaki a tünetekből és a kattanásokra ráfülelős módszer alapján azt mondta, az önindító bizony a végét járja. Lehetőségek:

1. egy új önindító (permutációk: gyári, nem gyári)

2. egy másik, bontott

3. felújítás

Az első irányába indultam el, de kiderült, alsó hangon 30 pénz. A gyári cuccok 70-100 környékén. Kösz, de kösz, nem. A 2-es opcióval nem sikerült kibékülnöm, mert mi van, ha...? Végül a 3-as nyert, elvittem a kocsit egy XIII. kerületi, önindító-felújítással is foglalkozó szervizbe, ahol megcsinálták egy délelőtt alatt, baráti áron 20-ért, mert sikerült ott találni egy régi ismerőst, aki segített, hogy vékonyan fogjon a ceruza. Azóta egyébként küzdünk egy kis rángatással, ami főleg hidegen jelentkezik, és csak bizonyos sebességnél, de majd a végére járunk, addig is működik, jön, megy, világít, dudál.

img_20150325_080230.jpgAz említett szervizben csak úgy játékból felálltam a Suzukival a vizsgapadra, mert párszor hallani némi kis zavaró zörejt a futómű felől - és hát nem kellett volna: a bal első lengőkart kéne cserélni, a jobb oldalon a féltengelyt is ajánlották, hátul pedig a gátlókat. Inkább hangosabbra veszem a rádiót :(

4 komment

Boldog húsvéti tojáskeresést!

RÁJEN 2015.04.05. 09:00

the-easter-bunny-car.jpgMindenkinek.

Szólj hozzá!

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2015.04.04. 08:00

Sam. Joe küldött már BMW i3-ast, de most megtette Andris is:

i33s.jpgi34s.jpgSőt én is lőttem egyet a MOM Parkban még március elején...

i31s.jpgi32s.jpgÉrdekes egy szerzet, azt meg kell hagyni!

Címkék: carspotting

2 komment

5000

RÁJEN 2015.04.03. 08:00

Alakulgat ez...

5000.jpgHasonlóan sok kellemes kilométert mindenkinek!

Címkék: suzuki

5 komment

#eci

RÁJEN 2015.04.01. 08:00

A vállalatnál, ahol dolgozom, van jó pár fiatal kolléga is, akiknek hála megtudtam, hogy a következő, a Petőfin nagyjából kétóránként lejátszott zene előadója a Wellhello nevű formáció. A linkről már magamnak köszönhetem a felfedezést, hogy a fickó, aki dumál benne (tehát nem az, amelyik énekel) az a Fluor Tomi. Be kell vallanom, hogy bár messze távol áll tőlem ez a stílus, ez azért nagyon jól össze lett rakva - zeneileg nem tudom megítélni, de a szöveg az tökoké (igen, vegyétek a fáradtságot, ahogy én is tettem, és olvassátok végig, de arra készüljetek, hogy negyvenesen érteni sokszor így sem lehet, nem hogy csak hallgatva), a klip pedig részemről csillagos ötös:

A nézettségből nekem úgy tűnik, sokan mások is osztják a véleményem, de arra azért nagyon kíváncsi lennék, közülük hányuknak mond valamit a Test Drive? ;)

Címkék: zene

8 komment

Carspotting 257

RÁJEN 2015.03.29. 08:00

img_20150307_111927.jpgimg_20150307_111943.jpgimg_20150307_111957.jpgSkoda a Városligetből. (Ez meg a tesója.) És ha már a veteránoknál tartunk:

img_20150324_125330.jpgimg_20150324_125342.jpgUral a MOM Parkból - remekjó rendszámmal.

Címkék: retro military carspotting

4 komment

Van másik!

RÁJEN 2015.03.26. 08:00

van.JPGA Matchbox Mini Van posztjában írtam a vége felé, hogy hamarosan itt van a HW megoldása is, és hát tessék, tényleg itt van, beszereztem, itthonról már:

img_0875.JPGimg_0876.JPGimg_0877.JPGimg_0878.JPGimg_0879.JPGimg_0880.JPGAmiben egyértelműen többet tud, mint a kis padtársa, az a festés - ilyen harsány, hippis dekorációt rég láttam kisautón. Mármint olyanon, amiért pénzt is adtam, még ha nem is sokat. A hippis jelzőben van egy kis DIY is, egyértelműen kézzel festett mintára utal a megvalósítás, még a felnik is össze-vissza színűek. Pont az ilyen körökben népszerű LSD-tripeket idéző mintázat miatt az autó egyébként szintén érdekes részletei hajlamosak nem eléggé feltűnni: igen masszív az első szoknya, és markánsak az oldalsó szélesítések is a kerékjárati íveknél, nem beszélve a hátul látható dupla kipufogóról, ezek mind nagyon tetszenek. Jópofa darab, a tetején a Union Jack kimondottan jó ötlet, de nem mondom, hogy nem tetszene jobban egy konszolidáltabb példány, majd meglátjuk, mit gurítanak még...

Címkék: hot wheels retro

Szólj hozzá!

Első a segély

RÁJEN 2015.03.23. 08:00

doc.jpgÚjabb retro szirszar a gyűjteményemben, ami kellett természetesen, majd a Volvóm tartozéka lesz, ha újból összeáll.  Szerencsére viszonylag emberi áron hozzá lehet ezekhez jutni, ez a példány konkrétan nem került többe, mint egy ma hivatalosan szolgálatot teljesítő műanyag társa mondjuk a benzinkúton - ellenben mennyivel szebb, hogy fém, és minden sarka szép kerek, nem olyan bántóan szögletes az egész:

img_5992.JPGimg_5993.JPGimg_5994.JPGA vateráról szereztem, és belül is tartogatott pár érdekességet:

img_5995.JPGimg_5996.JPGimg_5997.JPGimg_5998.JPGimg_5999.JPGHogy maga a doboz mikori, nem tudom, a beltartalom pedig nagyon szór a beírt évszámok tekintetében, de úgy a hetvenes évek végére, nyolcvanas évek elejére teszem. Tehát a nagyvasamhoz pont stimmel ;)

Címkék: retro

2 komment

Carspotting 256

RÁJEN 2015.03.20. 08:00

octaviapolice_s.jpgSkoda Superb Combi új, rendőrségi köntösben.

Címkék: police carspotting

Szólj hozzá!

Klasszikus szóköz

RÁJEN 2015.03.18. 08:00

A Lego Classic Space-gyűjteménye révén már többször itt szerepelt Groovebird nem állt le, január végén két új szerzeményét küldte el - ezúttal a Hold árnyékos oldalán fotózva, viszont szokás szerint szöveg nélkül, mert írni nemigen szeret a dolgairól, így az irigykedésen kívül ez is az én dolgom lett. Az egyik egy 6931-es FX Star Patroller, gondolom, valami mobil bolygó-ellenőrző egység, ami áll egy kisebb űrhajóból és egy nagyobb teherutánfutóból:

pict0153.JPGpict0155.JPGpict0156.JPGpict0157.JPGpict0158.JPGpict0159.JPGEz utóbbi rész hátulja felhajtható, és ekkor kiderül, mit is szállít: egy kis hatkerekű terepjárót, amit Mikrobi egy távoli rokona irányít. Szép készlet ez, mit ne mondjak, de ha Groovebird nem küldi, valószínűleg sosem tudom meg, hogy ilyen típus is létezett.

Címkék: retro lego

5 komment

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2015.03.16. 14:00

Mikitől, Londonból:

rolls_london_s.jpgNekem nagyon tetszik ez a kép, igen jól sikerült, de nem is csoda, Miki nálunk art director a vállalatban, foglalkozik ilyesmivel magasabb szinten is...

Címkék: retro carspotting

Szólj hozzá!

Forradalmi programajánló

RÁJEN 2015.03.14. 08:00

A szirszarjaimnál kicsit nagyobb látogatottságú Szeretlek Magyarország oldalon (illetve annak a FB-oldalán) találkoztam anno a Pom-Pom játszótérről szóló hírrel, ami egyből felcsigázott. Egyrészt már a lányommal is volt egy kimondatlan projektünk, hogy időről időre felkeresünk tőlünk akár távolabb is eső, de érdekesnek vagy szokatlannak tűnő játszótereket, elkerülendő az egyhangúságot. Így jutottunk el pl. annak idején a skandináv típusú megújult Margitszigeti játszótérre nem sokkal a megnyitása után, de ide vehetem a Millenárison található Zöld Pétert is talán, a Margarétáról pedig már írtam is, és megnéztük még régebben Budán a Szitakötő játszóteret is, ami szintén nagyon tetszett. Milánnal is kvázi folytatódik a kezdeményezés, február 22-én vasárnap tehát elmentünk a Naphegy térre. És itt jön a másrészt: elég sok időt töltöttünk itt még Milán előtt, én főleg, ugyanis ott dolgoztam és közel is laktunk egy jó darabig, pont a lányom leginkább játszóteres évei alatt, szóval a nosztalgia-faktor is erősen bejátszott. Az első linken található írásban jó részletesen leírnak minden tudnivalót, én inkább csak azt mondanám, hogy aki a játszóterek iránt érdeklődő korú gyerekkel rendelkezik (és budapesti, vagy átjáróban belefér), ezt semmiképp se hagyja ki! Jó kis bunkerek, a megszokottól nagyságrendekkel érdekesebb mászókák és a felnőttek arcára is mosolyt csaló képes idézetek teszik elviselhetővé az ott töltött időt, de csak annak, aki szerette gyerekkorában a Pom Pom-meséket. Mutatok saját képeket is:

pp01s.jpgpp02s.jpgpp04s.jpgpp10s.jpgpp11s.jpgpp12s.jpgpp13s.jpgpp14s.jpgA gyerek kis túlzással azóta is emlegeti, szóval mindenképp mennünk kell még.

Címkék: játék

Szólj hozzá!

Pénteki gengszterkedés

RÁJEN 2015.03.13. 08:00

Na ez jópofa lett, hallgassátok egészséggel:

Az eredetit és az eredeti-eredetit is szeretem (együtt meg végképp), biztos azért tetszik annyira ez is... Ezt még nézzétek meg, de a nevetéshez kell egy kicsit bírni az angolt:

Kellemes napot!

Címkék: zene

2 komment

Capri még

RÁJEN 2015.03.12. 08:00

capri1s.jpgÖt évvel ezelőtt mutattam nektek egy meseszép Majorette Ford Caprit, amiről anno részletesebben nem értekeztem, másrészt pedig valamelyik eladási hullámomban elpasszoltam. De mivel elég szépen kezd összeállni (újból) a Majorette számomra oly kedves 80-as évekbeli sora, amelyre leginkább a háromküllős felnik, a fincsi rugózás, a nyitható ez-az, no és a szinte kötelező vonóhorog a legjellemzőbb, ezt is beszereztem újra. A most következő darab már nem zöld, hanem főleg narancs, és egy kicsit fehér, de ettől nem jobb, nem rosszabb az elődjénél. Annyiban mégis rosszabb talán, hogy ezen szembetűnőbbek a pontkopások, illetve a vonóhorog feletti kis műanyag izé is mintha le lett volna rágcsálva :)

img_0671s.jpgimg_0672s.jpgimg_0673s.jpgimg_0674s.jpgA Capri modelltörténetét egy 1:43-as példány kapcsán már áttekintettük, így ezzel most nem rabolnám az időt, engedjetek meg helyette (egy TC-teszt és egy wikilink után) egy rövid kis értékelőt az aktuális kisautóról: egyszerűen csodás! A nagyobb márkatársához képest ez egy hangyányit újabb típus, de a forma továbbra is szép, az amerikai izomautókat idéző, azoknál viszont kecsesebb, finomabb. A Majorette nagyon szép munkát végzett a lekicsinyítésnél, nyilván magasabb a kisautó, mint kellene, de ez ebben a műfajban adottság, a kerekek is bumszlibbak a valóságosnál, de egyébként minden részlet a helyén van. Annak ellenére, hogy a kocsi nem rendelkezik nyitható ajtókkal, nem lehet panasz a részletességre, odafigyelésre, aminek a számomra két legszembetűnőbb jele az autó elején a lökhárító-rendszám kombináció, illetve a karosszériától eltérő színt és textúrát kapott (műanyag) tető. Belül pedig az ülésektől eltérően színezett műszerfal és kormány vonzza magára a tekintetet, ez itt is, hasonlóan a legutóbb mutatott CX-hez egy elegáns megoldás. Az ablakok műanyagjából kialakított (de kissé túlméretezett) első fényszórókat már nem is említve... Egy-két kivétellel sikerült az utóbbi években, hónapokban és hetekben beszereznem az összes Majorette "kedvencet", így e témában egyhamar nem várható frissülés, de ha mégis úgy alakulna, ígérem, itt szólok először ;) És ha nem volt elég a típusból, nézzétek meg (újra) a Corgi által készített Capri pályaautót, illetve annak a civil változatát! Minden jót!

Címkék: retro majorette

2 komment