Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (34) bogár (107) bond (24) burago (16) carspotting (572) cikk (5) coca cola (3) corgi (54) darda (2) dickie (2) dinky (4) ebay (7) eladó (15) ertl (3) film (159) filmhíradó (11) greenlight (5) grell (8) guisval (3) helikopter (18) hellókarácsony (14) honda (17) hot wheels (303) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (52) johnny lightning (30) kártya (5) könyv (9) lego (125) maisto (34) majorette (114) matchbox (363) military (63) moszkvics (2) muscle (198) mustang (68) noname (57) norev (20) picasso (36) playart (5) police (173) polistil (12) realtoy (22) reklám (136) retro (571) revell (1) schuco (5) siku (69) solido (3) stahlberg (4) star wars (129) superkings (18) suzuki (7) taxi (20) tomica (77) vatera (8) volkswagen (300) volvo (89) vw (292) welly (12) wish (10) zene (70)

Olvasóim

TClogo_1.jpg

Keresd a szirszarjaim a Külsőségben is!

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @lutria: Elég szarul hangzik :D @MGT: Ott a pont! @szepipiktor: Köszi szépen a szerkesztőség nevében, ismerjük az oldalt és használjuk is. Ez a blog nem arról szól, h hasznosat írjunk, ez a poszt, i... (2016.08.30. 12:42) Újabb 10 cseppet sem híres filmes autó
  • szepipiktor: Nem értettem elsőre, hogy mi a poszt lényege, mert nem híres autóról mi alapján írnak posztot...? Segítek, hogy ne fáradjatok: www.imcdb.org A filmekben fellelhető autók, kereshető címre, típusra, s... (2016.08.30. 12:39) Újabb 10 cseppet sem híres filmes autó
  • MGT: Richard Gere a Final Analysis c. filmben egy Saab 900 Convertible-vel: www.youtube.com/watch?v=WUMxzI3BINg (2016.08.30. 12:19) Újabb 10 cseppet sem híres filmes autó
  • lutria: @Ződ2000: Van egy másik Mantás film is,abban az utolsó legyártott Mantát nyeri meg a srác egy sorsoláson(Calibrát akar de pofára esik)először fel akarja gyújtani mert mindenki kiröhögi,de később meg... (2016.08.30. 11:45) Újabb 10 cseppet sem híres filmes autó
  • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Yugo van ebben is: en.wikipedia.org/wiki/Drowning_Mona Sőt _csak_ Yugo van, mert a forgatókönyv szerint a helyszínül szolgáló kisvárosban tartóstesztelték őket. (2016.08.30. 10:21) Újabb 10 cseppet sem híres filmes autó
  • Utolsó 20

Újabb 10 cseppet sem híres filmes autó

RÁJEN 2016.08.29. 08:00

Folytatódik a tavaly április végi poszt, mert már ott és akkor is megígértem, illetve kommentben érkezett pár tipp is - ezekkel kezdem. Pittlaren sugallására rögtön a Breaking Bad című sorozatból a főhős feleségének Jeep-jével:

filmes_jeep.jpgSkyler egy szép régi (na jó, a wikia szerint 91-es) Jeep Wagoneer tulajdonosa, amely ideális választás minden amerikai kertvárosi családanya számára - nagy, biztonságos, egyszerű. Szoros rokonságban áll a Cherokee-val, amit már Majorette formájában mutattam errefelé, régebben. A sorozatban az autónak azon kívül, hogy jön-megy, nincs jelentősebb szerepe. És a sok egyéb filmben sem, amiben egyébként még szerepelt. Folytatom ugyanezzel a sorozattal, de nem, nem a randa Pontiac Aztec lesz a téma, és nem is Pinkman Toyotája, főleg hogy ez utóbbit már mutattam - Gus Fring Volvo V70-ese jön:

filmes_volvo.jpgAmi miatt szerintem szupermenő választás volt az alkotók részéről, az az, hogy a fickó a környék legnagyobb bűnözője, annyi pénze van, mint a szemét, mégis egy ilyen autóval képes járni, amit rendőr a büdös életben nem állít meg... Még a Los Pollos Hermanos csirkés gyorsétterem tulajdonosához is jobban illene legalább egy BMW, mint ez, de a fickót megismerve teljes mértékben beigazolódik a választása, ez az ember semmit sem csinál véletlenül. De ismerünk még ilyet, csak ő pont a másik véglet: a Denzel Washington által játszott Alonzo Harris felügyelő a Training Day-ben (magyar cím: Kiképzés) egy vagány 79-es Monte Carlót vezet, mutatom:

Ez a kocsi Mortanius javaslatára került be a válogatásba, és a típus kisautóként már szintén szerepelt a blogon, de nem ez az évjárat, ilyenem pont nincs. Ahogy az alábbi évjáratú kis Hondák sem sorakoznak a többi Civic között otthon a polcon - az első, a megviseltebb a Rendőrakadémiából Hightower (Bubba Smith) gyakorlóautója (tipp by bandika57), a másodikkal pedig a Ponyvaregényben találkozhattunk, Bruce Willis ezzel ütötte el Ving Rhamest, és egy kis adalék, ugyanis Tarantino egy ugyanilyen kiskocsit jól beletett a tényleg kiváló Jackie Brown című filmjébe is, gondolom, szándékosan:

filmes_honda.jpgfilmes_honda_2.jpgfilmes_honda_3.jpgMivel más a rendszámuk, nem gondolom, hogy a címszereplő, Pam Grier kocsiját láttuk a korábbi filmben, már csak azért sem, mert az eléggé leamortizálódott a kalandok során. De térjünk vissza egy kicsit az amerikai vasakhoz, méghozzá egy Mustanghoz, amely Tomato77 javaslatára került a listára, A Kívülálló című Belmondo-filmből lehet ismerős - már akinek, mert nekem ez a film valahogy kimaradt:

filmes_ford.jpgMár csak az autó miatt is be kell pótolnom, és akkor ezt vehetitek ígéretnek. Addig is itt van kicsiben a típus egyszer egy Hot Wheels, aztán egy Matchbox formájában - jó, nem pont ugyanez, cserébe viszont annyi Mustang volt már a blogon, hogy külön címkéje is van oldalt. És akkor jöjjön egy ellenpólus, mármint a blogon való fellelhetőség szempontjából, Opel Manta ugyanis eleddig csak egyszer szerepelt a szirszarjaimon, ugyanakkor filmes autóként (is) van némi kultusza Magyarországon - a javaslat Ződ2000 nevű (valószínűleg egyszeri) olvasómtól jött:

filmes_manta.jpgAz egyesek által kultnak tartott német film már 27 éves, rossz is így belegondolni, hogy én erre még simán úgy hivatkoznék egy beszélgetésben, hogy nem olyan régi, pedig hát de. És már alig emlékszem a sztorira. Viszont az a jó hír nekem és mindenkinek, hogy itt megnézhetjük az elejétől a végéig ;) A címszereplő Opelt erősen feltuningolták a ma már gyakran megmosolyogtató 90-es éves stílusában, de szerintem ez a kocsi így, ahogy van, még ma is teljesen vállalható, abszolút kéne-kategória. Ahogy a fenti képen látható többi verda is. Ígérték, hogy lesz, de egyelőre semmi konkrét hír a folytatásról... Nyilván lesznek viszont további részei a Die Hard sorozatnak, amelyből most a harmadik részből emelném ki a Yugót:

filmes_yugo_1.jpgfilmes_yugo_2.jpg

A fentebb mutatott kis Honda után Bruce Willis ebbe is beleült, mint John McClane, de ezt szerencsére nem törték össze, csak szóban szapulták. Amerikában nem lett túl sikeres a jugók által exportált Zastava, vélhetően a filmben is elhangzottak miatt - viszont ha mindegyik ilyen kocsihoz járt volna egy aranyrúd is alapban, mint amilyet a filmben az ablak betörésére használtak, majd jól benne felejtettek, máshogy alakult volna. Végül, de messze nem utolsóként jöjjön Sam. Joe kérésére Taki bácsi Ladája a Szomszédokból:

Kultikus, mi más, ha ez nem?! "Rengeteg részben szerepelt, fontos része volt a sztorinak - azzal taxizott Taki bácsi." Hát igen, egy egész nemzedék itta a becsületes, segítőkész taxis szavait, még ha Zenthe Ferenc színészi kvalitásait nem is igazán tudta a teleregény teljes mértékben kiaknázni. Az egykori Tenkes kapitánya nyugdíjas korára vállalkozó lett, de továbbra is az igazság harcosa maradt, az elesettek segítője, a józan ész megtestesítője ebben az őrült világban... Pár érdekesség az autóról itt olvasható, a Szomszédok helyszíneiről pedig emitt, és némi bónusz taxis content is jár a végére, és persze ajánlóként korábbi Ladás posztok a blogól: egy, kettő, három, négy és öt. Jó szórakozást!

Címkék: retro film volvo honda mustang muscle

10 komment

Első szülinap

RÁJEN 2016.08.28. 11:11

Ez van ma!

14001935_10207303831943944_1479459112_o_s.jpgBoldog első szülinapot, Félix!

3 komment

A100 újra

RÁJEN 2016.08.26. 08:00

dodge-a100-pick-up.jpgAhogy írtam korábban egy másik delikvens esetében, nem sűrűn mutatok puszta színvariációkat, de néha akadnak kivételek, mint például most. A két éve mutatott premiermodellen túl azóta két újabb variánst is beszereztem, mert mindkettő nagyon jól mutat, de ezekről nem nagyon terveztem többet írni, a képek úgyis magukért beszélnek:

a1001.JPGa1002.JPGdodzs.jpgNagyon jól festették őket, remélem, a többi is ezt a vonalat követi majd... A következő pl. lehetne a Little Red Wagon, ami a poszt kezdőképén is látható ;) Egyébként már csak a fehér van meg, szerintem az marad is.

Címkék: retro matchbox

Szólj hozzá!

Odüsszeia

RÁJEN 2016.08.22. 08:00

odi.jpgA fenti kép felfogható egyfajta képszerkesztői szárnypróbálgatásnak, mert fogtam egy Honda képét és rátettem egy régebbi fotóra a Csepel Művekről, ígérem, nem lesz több ilyen... De hogy miért csináltam ilyet? Mert sehogy sem sikerült olyan fotót találnom készen, ami megfelelt volna a Hot Wheels mindjárt következő, egyik legújabb modelljéről szóló posztom elejére, bevezetőnek. Kihozták ugyanis a Honda Odysseyt, mintegy kedves meglepetésként az egyterűek iránt rajongóknak, és még versenyautót is csináltak belőle... A nagyról nem írok típusismertetőt, legyen annyi elég, hogy egy tipikusan nem európai autótól van szó, innentől kezdve tehát batár nagy és nem dízellel megy. Egy kedves ismerősöméknek volt ilyen nem is olyan régen ezelőttig, imádták. Nem is csodálom.

img_5726.JPG

img_5728.JPG

img_5729.JPG

img_5733.JPG

img_5734.JPG

img_5736.JPG

img_5738.JPG

img_5739.JPG

Na akkor most a kicsiről: annak ellenére, hogy a negyedik generációs Honda Odyssey minden, csak nem versenyautó, valahogy, valami rejtélyes módon működik nekem a dolog, baromi vagány ezzel a festéssel, a tök fekete orral és kerekekkel, a hatalmas HONDA-felirattal a szélvédő tetején, a szerénytelen méretű első- és tető-spoilerrel, illetve küszöbökkel... Belül konszolidáltabb a helyzet, a bordó kárpit már jóval hétköznapibb, mellesleg jól megy a fehér alapszínhez, de még gyerekülés is jutott a második sorba. Nagyon szépen ki lett egyébként dolgozva a beltere, de nyilván kellett is, hiszen a panorámatető nem hagy szinte semmit elfedve. Fájóan hiányzik viszont a hátsó lámpák festése, ezért cserébe simán odaadnám az egyébként semmire sem jó TURBO-feliratot az oldaláról... Kár a külső tükrökért is, de ne sírjunk, hiszen ritkán kaphatunk a kezünkbe ekkora méretben fasza japán egyterűt, örüljünk hát együtt, éljen a család!

Címkék: hot wheels

2 komment

Augusztus 20-ra

RÁJEN 2016.08.20. 20:00

bp.jpgIdén a Várban töltöttük a 20-a délutánt, illetve lent a Lánchíd utcában a Magyar Ízek Utcájában, elég kimerítő, de nagyon jó volt. Boldog szülinapot, ország!

Szólj hozzá!

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2016.08.19. 08:00

Köszönjük újra Imrének a csodás találatot!

tulokvolvo1.jpg

tulokvolvo2.jpg

tulokvolvo3.jpg

Felhívnám, de sajnos nem friss kép...

Címkék: volvo carspotting

Szólj hozzá!

Gran Turismo a Hot Wheelstől

RÁJEN 2016.08.15. 08:00

gt.jpgElég sokszor említettem már itt a blogon a Gran Turismo című játékot, nagyon szerettem, szeretem, de már nincs igazán időm játszani vele, a fiaim pedig még nincsenek abban a korban, hogy értékeljék. Mutattam itt, hogy mi volt a legkedvesebb kezdőautóm, emitt meg hogy milyen klassz gépeket pakoltak az ötösbe, de volt már poszt egy Ford GT-ről is a játékból, amely egyébként kicsit lejjebb újra feltűnik (hasonlóan egy másik visszatérőhöz), illetve még 2009-ben írtam arról, mely autós játékokkal töltöttem az időm, amikor még sok volt belőle. Úgy kompenzálok, hogy beszereztem az Auchanból a teljes GT-sort, ami nemrég jelent meg:

img_5712.JPG

img_5713.JPG

img_5715.JPG

img_5718.JPG

Ahogy fentebb is írtam, több darab megvolt közülük, de itt a körítés a lényeg megint, egyben így nagyon szépen mutatnak. Az R32-es Nissan szinte minden színben tetszik, ez sem kivétel (egyéb változatok, nem kizárólag R32-ben itt), a Jaguar XJ220 egy régebbi casting, de ezúttal meglepően szépen eltalálták a festését (emellett talán most leginkább), a Ford GT-ből viszont vadállat lett a matt feketének köszönhetően, az SRT10 is tetszik, a One-77 számomra újdonság, a Superleggera viszont megvolt, az Aventador szintén, de eddig csak Tomicában. Úgy egyébként meg szuperjó hír, hogy Magyarországra is eltalálnak ezek, az FF-, a BMW- és a James Bond-pakk is nagy boldogság, Matchboxéknál is bejött ugye a Jeep-gyűjtemény, valami talán elindul. Még kellene a Euro Style persze, a Japan Historics, illetve estig tudnám sorolni, mi még, de örülök, hogy nem kintről kellett beszerezni sokkal drágábbért...

Címkék: játék hot wheels

2 komment

Drone Prix

RÁJEN 2016.08.12. 08:00

img_20160717_164807s.jpg

Nem tudom, hallottatok-e már erről, de egy ismerősöm aktív részvételével immár Magyarországon is megrendezésre kerül a Drone Prix, ami lényegében drónverseny. Szeptember 10-én lesz egy nagyobb verseny a Hungexpón, de addig is ellátogattunk egy elő-rendezvényre július 17-én a XVI. kerületi Ikarus-telepre, ahol egy bazi nagy hangárt bérel a klub. És nem csak bérel, hanem rendbe is tették a lepukkant csarnokot, elég impozáns lett a végeredmény. A vége felé érkeztünk, és amúgy sem terveztünk túl sokat időzni ott, de azért láthattuk a "nagy drónt", ami simán felemelt egy hatos zsugor ásványvizet, és a szakértők elmondása szerint egy 5-6 éves gyerek se lett volna neki probléma, továbbá vezethettünk kis drónokat, illetve egyéb járgányokat is kipróbálhattunk. Milán nagyon élvezte, és nekem is tetszett, szerintem kimegyünk a következőre is. Pár kép jön:

Itt az említett batár, még teher nélkül - elég komoly szelet tudott csinálni:

Emitt pedig az erőemelés:

Végül pedig egy kis levezető testmozgás:

Ajánlom Nektek is, bár némi technológiai érdeklődés nem árt, anélkül nem annyira izgi!

Címkék: játék

Szólj hozzá!

Carspotting Extra - Levitől Cannes-ból

RÁJEN 2016.08.10. 10:00

Fene a jó dolgát...

levi1.jpg

levi2.jpg

levi3.jpg

levi4.jpg

levi5.jpg

Azért köszi a képeket! (Az első nem, de a többi kattintható. Pagani Huayra kicsiben meg itt.)

Címkék: retro carspotting

Szólj hozzá!

Remek Emek!

RÁJEN 2016.08.08. 08:00

mercedes-benz-w123.jpgBár a címkék között ott van az általam olyannyira kedvelt Stahlberg, tudnotok kell, hogy ami most következik, az egy Emek, a Stahlberg észt utódja, vagy talán még inkább remake-je. Az Emek ma már jórészt csak a teherautóiról nevezetes, amelyeket továbbra is műanyagból, és 1:25 körüli méretarányban készít, de régebben voltak személyautók is a kínálatukban, mint pl. a most következő, régóta vágyott kombi W123-as Mercedes:

img_5705.JPG

img_5706.JPG

img_5707.JPG

img_5708.JPG

A közepesnél valamivel jobb állapota ellensúlyozza a vezetőoldali visszapillantó hiányát, az a darab sajnos valahol az idők folyamán elkallódott, ahogy a csillag is a hűtőrácsról, de a 16 dolláros ára még így is nagyon barátinak számít ebben a mezőnyben, keressetek csak rá az ebayen, néztek majd nagyokat! (Amúgy meglepően sok mostanában az eladó darab, csak sajnos döntő többségük túl drága nekem.) Brooklynból érkezett egyébként az én kicsikém, ami egy picit furcsa, a Stahlbergeket inkább Európa északi szegletéből "szoktam" beszerezni. De így is nagyon örülök neki, ugyanazt tudja, mint az "eredeti" társai, könnyű, egyszerű, de részletes darab, egyaránt alkalmas játékra és polcdísznek is. Nálam ez utóbbi lesz csak a feladata.

Címkék: retro stahlberg

3 komment

Carspotting 278

RÁJEN 2016.08.05. 08:00

img_20160717_173248.jpg

img_20160717_173249.jpg

Budapest, XVI. kerület. Egyszerűen csodás. Korábban itt.

Címkék: retro volkswagen vw carspotting

Szólj hozzá!

"It's not racing, it's Time Attack!"

RÁJEN 2016.08.01. 08:00

time_attack.jpgMi az isten az a Time Attack? Mivel magamtól nem vagyok ennyire okos, utánanéztem - és meg is tetszett a dolog... Japán Kanto régiójának észak-keleti részéből, az Ibaraki prefektúrából származik a dolog, nevezetesen az 1.27 mérföldes Tsukuba pályáról, vélhetően 1994-ből, amikor is az ún. Tsukuba Super Battle-t tartották májusban. A Speedhunteres Mike Garrett szerint (tőle van az előző infó is) azt a versenyt Eiji “Tarzan” Yamada nyerte egy R32 GT-R volánja mögött, 1:00.85-ös köridővel. 2001-ben ezt egy Toyota Altezza (Lexus IS300) megdöntötte 55.8-cal, jelenleg 55.23 a rekord. Aztán a népek, gyártók, tunerek rákaptak. Ausztráliában is hamar népszerű lett az autóverseny ezen új ága, 2008-ban már nemzetközi versenyt tartottak Superlap néven az Oran Park Raceway-en, 2010-re átköltözött az egész cirkusz az Eastern Creek Raceway-re, de innen már úgy hívták, hogy World Time Attack Challenge, sőt máig is így hívják. A szabályokról: kábé, mint a Fight Club, szóval nemigen vannak szabályok, maximum annyi, hogy alapvetően tuningolt utcai autókkal lehet indulni, amiknek van utastere, és utcára is engedélyezett gumikkal lehet csak menni. Egy ebbe a világba való szedánt hozott ki nemrég a Hot Wheels, de hogy pontosan milyen típust, arról erősen megoszlanak a vélemények, simán lehet mondjuk egy régebbi Toyota Corolla is:

img_5656.JPG

img_5657.JPG

img_5658.JPG

img_5659.JPG

img_5660.JPG

img_5661.JPG

img_5662.JPG

img_5663.JPG

Ha gondoljátok, nézegessetek még a fentihez hasonló mértékben átalakított, feltuningolt, felspolilerezett gépszörnyeket itt! És ha megnéztétek a rekord szó alá linkelt wikipedia-oldalt, láthatjátok, hogy nincs egyértelmű recept, milyen autóval lehet rekordot dönteni, nyilván többségben vannak a négykerekes turbók, de van kivétel bőven... Ez a kis piros csoda nyilván hátsókerekes, és hivatalosan fantáziaautó, tehát elvileg ez a nem-veszünk-ilyet kategória, de mint mondtam, egy korai (E70-es, azaz 4. generációs) Corollára tippelek, ilyesmire, így megengedtem magamnak:

e70.jpgDe a három nappal ezelőtti japán carspotting-poszt képei között is van olyan, amire nagyon hasonlít, mutatom. Egészen érdekes módon a jobb hátsó ajtaja nyitható, vagyis inkább kifeszegethető, ráadásul ez az alkatrész műanyagból van, a belső térből származtatva. A motortérből ágaskodó légszűrőkre nem tudok mit mondani, talán az az egyetlen részlet, ahol elkélt volna némi szerénység, de az összhatás vagány, bulis így is, simán elfogadnék otthonra egy ilyen csodás kis zsebszörnyet. Addig meg van ez, a polcon... Na, mi az ítélet, kéne?

Címkék: taxi hot wheels

2 komment

Carspotting Extra - Jappán!

RÁJEN 2016.07.29. 08:00

macskafogo_pokio.jpgKedves volt kolléganőm, aki egyébként Magyarország első számú Alien-rajongója is egyben, Bettika Japánban járt, és mivel szépen kértem, fotózott nekem, nekünk autókat. 24 kép jött tőle, amiket beszórtam a CSP-albumba, nem külön tettem fel, szóval lehet szemezgetni, az utolsó 24 lesz az értelemszerűen, alant csak mutatóba pár:

dscn1020s.jpg

dscn1024s.jpg

dscn1101s.jpg

dscn1220s.jpg

dscn1221s.jpg

Arigato gozaimasu!

Címkék: carspotting

Szólj hozzá!

Humorbonbon

RÁJEN 2016.07.28. 12:45

apa.jpg

:)

1 komment

BMW 3.0 CSL

RÁJEN 2016.07.25. 08:00

bmw-csl-batmobile.jpgIlyesmi BMW-ből már mutattam egy csodálatos Tomicát régebben, egy kissé elrajzolt Matchboxot, illetve ez utóbbi posztban egy nagyon is szép Majorette-et is, és most (valójában kb. egy hónapja) eljött az idő, hogy kitegyem ide a Hot Wheels megoldását is, mert ilyenem is lett:

img_5647.JPG

img_5648.JPG

img_5649.JPG

img_5650.JPG

img_5651.JPG

img_5652.JPG

img_5653.JPG

img_5654.JPG

img_5655.JPG

Az eredetileg 1973-as E9-es BMW-t 2016-os új modellként mintázta meg a Hot Wheels, és már a hírek, vázlatok, később az első amerikai fotók láttán teljesen beizgult az itthoni HW-szcéna - csak én nem. Mert már volt egy Tomicám, amihez képest a Hot Wheels, hát hogy is mondjam, nem üt akkorát. Üt nyilván abban az értelemben, hogy egyáltalán lett ilyenjük, ami persze dicséretes, remek hír, még több ilyet, százat, ezeret, mégiscsak egy klasszikusról, ráadásul többszörös Európai Túraautó Bajnokság-győztesről (így kell ezt írni?) van szó, de szerintem az orrát elbénázták. Öröm viszont, hogy mind a négy kereke egyforma méretű, még ha egy kicsit nagyok is szemre, és emiatt is magas egy pettyet a kocsi, de a szép festés ezért bőven kárpótol. Az számomra pedig teljesen meglepő, hogy egyből mainline-ként jelent meg, és nem mondjuk valamelyik exkluzív sorozat tagjaként, vagy akár csak a nemrég megjelent BMW-pakkban, de ez egyébként jó hír, hiszen bárki csak bemegy a játékboltba, Tescóba, Auchanba, Müllerbe, vérmérséklet szerint, és leemelheti a polcról. Vagy megveheti börzén, jóval drágábban, ahogy én is tettem ;) Amúgy meg már képen láttam belőle az első recolort, ami fekete, és ott már egyáltalán nem zavar az orr-kiképzése a kocsinak, valszeg majd beszerezem...

Címkék: retro hot wheels

2 komment

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2016.07.22. 08:00

Imre barátunk, akitől múltkor egy szép régi Volvót kaptunk, ezúttal két bolondos hollandot küldött - a siófoki Petőfi sétányról:

tulok1s.jpg

tulok2s.jpg

Mi is azon a környéken nyaraltunk nemrég, de ilyen érdekességekbe nem sikerült belefutni. Köszi szépen, nagyon menők!

Címkék: volvo carspotting

Szólj hozzá!

Karaván

RÁJEN 2016.07.18. 08:00

lako2.jpgA Matchbox Eccles Trailer Caravan elnevezés túl konkrét ahhoz, hogy kamu legyen, utánanéztem, tényleg létezett ilyen cég, és valóban lakókocsikat gyártott 1922 óta. Itt lehet a cég történetéről olvasni pár érdekességet. Természetesen nem találtam a neten olyat, amiről a kicsit mintázhatták, de hasonlót igen, ez az itt a kis képen. lako.jpgVolt már egyszer régen ilyen lakókocsim egyébként, valamikor már mutattam is, de a következő darab azért érdekes, mert nem ilyen állapotban került hozzám, illetve elsőre nem. Egy filléres turkálós darab volt ugyanis, valamelyik börzéről az utóbbiak közül, aminek a feltámasztásához Játékdoki segítségét kellett kérnem, és ő ezúttal sem mondott nemet. Igazából el sem tudom képzelni, hogy ő bármikor, bárkinek nemet mond, legyen szó akármilyen kérdésről... ;) Szóval csiszolgatott, festegetett, tetőt egyengetett, belsőt pótolt, és most sajnálom igazán, hogy nem tudok olyan képet mutatni, amin látható a kiindulási állapot, majd talán ő, a saját blogján megteszi. A lényeg, hogy egy gyönyörű, szinte gyári állapotú darabot kaptam vissza tőle, amitől már megint le kellett tenni a hajamat:

img_5668.JPG

img_5670.JPG

img_5671.JPG

img_5665.JPG

img_5666.JPG

img_5667.JPG

Marci még a hátsó lámpákat is kifestette, pedig ez eredetileg nem volt így kirészletezve, viszont így jobb. Nem kellett túl sokat gondolkodnom, milyen autó mögé akasszam, nyilván csakis egy kombi vagy egy szedán jöhetett szóba, sportkocsival ilyesmit (sőt inkább semmit, maximum jetskit) nem vontatunk, így a Cortina lett a választottam, mert egyrészt ez a leges-leges legkedvencebb Matchboxom, másrészt korban is nagyon jól illik a lakókocsihoz. Ami egyébként kapható volt a maga idejében önálló darabként, de kettes csomagban is. Az elődeivel ellentétben ez már marad a gyűjteményemben, és nem csak azért, mert egy felújított darab itthon szinte eladhatatlan, hanem mert baromi jól sikerült ;) Köszi, Doki!

Címkék: retro matchbox picasso

3 komment

Carspotting 277

RÁJEN 2016.07.15. 08:00

A környékünkön találtam babatologatás közben még június 26-án:

angolporsche1s.jpg

angolporsche2s.jpg

Valahogy jó lett volna ezt is hazatolni...

Címkék: retro carspotting

4 komment

99

RÁJEN 2016.07.11. 08:00

saab_99_coupe.jpgKözel hat éve írtam, hogy gyerekkoromban volt egy nagy kedvenc kisautóm, egy Stahlberg Saab 99-es. Tervben van, hogy lesz még egyszer ilyenem, de addig is mutatok egy kisebbet, egy 1:43-ast. Történt ugyanis, hogy valamelyik budapesti börzén valahol sikerült turkálnom egy eléggé lepattant banánzöld Polistilt, amit azon nyomban Játékdoki gondjaira is bíztam. Nem volt sietős a projekt, de a 19-i újabb börzén már meg is kaptam a kisuvickolt, átfestett kisautót, amit ezennel örömmel tudok Nektek is megmutatni:

img_5636.JPG

img_5638.JPG

img_5639.JPG

img_5640.JPG

img_5641.JPG

img_5642.JPG

img_5643.JPG

img_5645.JPG

img_5646.JPG

Természetesen Marci csodás munkát végzett, de ez nem meglepő, ha emlékeztek azokra a kocsikra, amiket tőle kaptam vissza. Aki az igazi autó történetére, vagy egy Turbo tesztjére kíváncsi, javaslom, kattintson az origo cikkére, én ezzel most nem töltenék időt, inkább írnék még egy pár szót a kicsiről. Merthogy érdekes darab, már csak olasz mivolta miatt is. A design egy kicsit elnagyolt, de nem gáz, és a kisautó inkább játék, mint modell, nem rugózik, viszont nyílnak az ajtajai. És érdekes módon műanyag az alja. Marci felajánlotta, hogy ha már úgyis újra kell festeni, szívesen kirészletezi a gyárilag elhanyagolt részleteket, de nem kértem tőle, nekem egy fokkal jobban tetszik úgy, ahogy a Polistil kitalálta. A hátsó rendszám eredeti, nem reprodukció! Ahhoz képest, hogy valószínűleg 1977-ben nyomtatták, meglepően jól bírja. Az egész kisautó minősége egyébként jórészt az 1:43-as Burago modellekéhez hasonlít, ami persze nem véletlen, a Polistil lényegében a Burago elődjének mondható, bár ez ebben a formában azért nem teljesen igaz, de most mindegy is. Ahogy az is, hogy fogalmam sincs, mit csinálhattam, hogy az utolsó előtti oldalsó képen látható pöttyök megjelentek a vadi új fényezésen - élőben fel sem tűntek, csak amikor fotóztam. Sokkal jobban érdekelne, Nektek hogy tetszik, mit szóltok hozzá?

Címkék: retro polistil

4 komment

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2016.07.09. 08:00

Imrétől egy szép piros Volvo:

volvopiros1s.jpg

volvopiros2s.jpg

Köszönet érte!

Címkék: retro volvo carspotting

Szólj hozzá!

Oldtimerek Éjszakája - Második felvonás

RÁJEN 2016.07.07. 08:00

Ez volt az első, ha még emlékeztek, és idén újra sikerült eljutni a TC rendezvényére, ezúttal Milán fiammal kiegészülve. Idén négy autóval is sikerült taxiztatni magunkat, bár én többet terveztem, de mire Milán is rákapott a dologra, már mindenhol sokat kellett várni, illetve fáradt is a kölök, de az a négy is nagyon klassz volt, mutatom őket:

img_5673.JPG

img_5674.JPG

img_5695.JPG

img_5698.JPG

A Corolla egy csodásan felújított darab volt 1.8 diesel motorral és egy nagyon jó arc tulajjal. Kellemesen ment, pozitív csalódás volt, bár igazán nem számítottam rosszra. Már csak a saját régi Corollám iránti nosztalgiából is szerettem volna kipróbálni, és jól esett. A Renault 4-es és nagyon szépen egyben volt, és ami meglepett, hogy a kis 1.1-es motor milyen jól vitte a kasznit és hármunkat. Mondjuk Milán súlya elenyésző... Aztán sikerült még felugranunk Sípos úr Ford Transit tűzoltójára, amit a legjobban nyilván a kölkök élveztek (itt viszont ezen a képen én is látszom benne egy kicsit, kék adidas pólóban), mert ment a sziréna végig, de az est csúcspontja a 7 literes V8-assal szerelt Cadillac volt, igazi gengsztermobil. Kívül-belül rendben volt, kényelmes bőr a beltér, megnyugtató rotyogás és komoly nyomaték - ezt a kört le is videóztam, ott lesz lejjebb. Szóval itt van az összes (nem sok és nem is túl jó) képem a rendezvényről:

És az említett videó is a Cadillac Drive-ról:

Ha jövőre is lesz, és itthon leszünk, egész biztosan kimegyünk! Jobb fotókért pedig kattintsatok Andris albumába!

Címkék: retro volvo carspotting

Szólj hozzá!

Malacom van

RÁJEN 2016.07.04. 08:00

ab.jpgBevallom, nem csak Milán miatt szeretem az Angry Birdsöket, már úgymond az elejétől játszottam a játékkal PC-n, majd aztán okostelefonon, a "Friends" változatát folyamatosan nyomom fészen azóta is. Milán is nagyon oda van értük, szereti a rajzfilmsorozatot is, ami szerintem elég bugyuta, nyilván megnéztük a moziban a filmet, ami még annál is bugyutább, és hát lett egy ilyen legónk is. Az egyik legkisebb készletet vettem meg, amelyben a hiperaktív sárga madár, Chuck a főszereplő. No meg a kövér zöld malac és a kis túlzással steampunkosnak nevezhető járgánya:

img_5276.JPG

img_5277.JPG

img_5279.JPG

img_5280.JPG

img_5281.JPG

img_5282.JPG

img_5283.JPG

img_5284.JPG

img_5285.JPG

A sztori az, hogy a malacok mindig el akarják venni a madaraktól a tojásokat, amelyekből e készletbe is jutott kettő, amazok meg védik azokat, ahogy bírják. Nem bonyolult. A filmből egyébként elég sok kiderül a malacok "civilizációjáról", és ez alapján azt tudom mondani, a járgány meglehetősen hiteles, autentikus lett, náluk tényleg ez megy, mindenféle érdekes szerkezetük van, bár a Mad Max azért egy kicsit jobban hozta ezt a stílust...  Árához képest nem igazán nyújt túl sokat, de az ilyen készleteknél tudjuk, hogy nem a kockák számát és az építmény összetettségét kell megfizetnünk a kasszánál, hanem a védjegyet.

angrbird.jpgEz van, rohad a világ, de a gyerek örült neki, és ha ő örül, én is örülök ;)

Címkék: játék film lego

Szólj hozzá!

Carspotting Extra - Bejövő levelek

RÁJEN 2016.06.30. 08:00

Ervin küldött találatot újra, már a Seregély utcából:

kupemerga_s.jpgÉs ezúttal egy verset is mellékelt hozzá, amiért külön köszönet jár:

Szopat a kupiban

a retro kupé merga

Pöcse a tutiban

illanó múlté a mérge.

Költészet...

Címkék: retro carspotting

1 komment

Dandybusz

RÁJEN 2016.06.27. 08:00

narancs.jpgNa persze, busz akkor lenne, ha körben ablakokat látnánk rajta, de ugye nem teljesen ez a helyzet, viszont a Dandyteherautó nem hangzott ilyen jól címnek. Az a nagy helyzet, hogy zsinórban ez már a harmadik VW-es kisautós poszt, de ez nem baj. Az is a helyzet még, hogy meglett életem második Tomica Dandy modellje, aminek nagyon-nagyon örülök, az elsőnél már nagyjából leírtam, miért. Ugyanazt tudja, mint az említett Bogár, fém mindenhol, rugózik, gumis a kereke, nyílik hátul és kétoldalt, súlyos, de finom műszer. Nem is ragozom, mutatom inkább:

img_5377.jpg

img_5378.jpg

img_5379.jpg

img_5380.jpg

img_5381.jpg

img_5382.jpg

img_5383.jpg

img_5384.jpg

img_5385.jpg

img_5386.jpg

Mint látható, ezen már tolóajtók vannak, és itt nem csak a tolhatóság a különleges, hanem a többesszám is, a T1-eseket ugyanis jellemzően a kétszárnyú ajtókkal szoktuk meg, de valóban volt ilyen kivitel, inkább a ciklus vége felé, továbbá a dupla tolóajtó az már csak külön rendelhető extra volt - ezen a kisautón viszont ez az alap. Millió mintával készítették a derék japók, nekem egy cseppet sem izgalmas Aqua-tec jutott, valamiféle festéküzlet szolgálati teherautójaként, de egyáltalán nem ez a lényeg, hanem hogy egyáltalán lehetett ilyenem, ráadásul emberi áron, amihez kell bőven türelem és szerencse is. Természetesen nem itthonról van.

Címkék: retro volkswagen vw tomica

2 komment

Carspotting 276

RÁJEN 2016.06.23. 08:00

Még mindig a prágai élményeimet osztom, az alábbi Ferrarit a szálloda parkolójában találtam:

ferko1.jpg

ferko2.jpg

ferko3.jpg

Egy nemzetközi Skoda-konferencián voltam ott egyébként, és megmondom őszintén, ennél a kocsinál sokkal izgalmasabb érdekességeket láttam... De azokat nem lehetett fotózni.

Címkék: carspotting

Szólj hozzá!