Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Hercegek

RÁJEN 2009.03.28. 13:38

A hazárd megye lordjai (duke =/= lord) gyermekkorom egyik kedvenc autós sorozata volt a T. J. Hooker és a Starsky és Hutch mellett. Egyszer már régebben betettem ezt a kisfilmet, de ismétlés a tudás anyja, így megnézhető újra: 

Az a nagy helyzet, hogy a várva várt hatos Johnny Lightning-pakkom megérkezett, és ezt nem tudom megállni szó nélkül. Kész vagyok teljesen... Hat autó, természetesen fő helyen Lee tábornokkal. Az eladó pakkjában a hatodik autó az öreg Jesse Ford pickupja volt, de azt kicseréltettem Daisy CJ-5-ös Jeepjére, mert az jobban tetszik.

(A sorozat autói más gyártóktól is elérhetők, még a HW is megmintázta Lee tábornokot...)

Na, gyorsan pár szót a fiatalabbak kedvéért, mi is volt ez a sorozat: Bo és Luke Duke a georgiai (és egyébként nem létező) Hazárd megye lakói, unokatesók, csempészésből élnek, és más dolguk sincs, mint hogy borsot törjenek a korrupt Hogg és Rosco seriff orra alá. Kábé akár ennyiben is összefoglalható a hét évadot megért, 1979-ben kezdődött és 1985-ben befejezett sorozat sztorija, persze feltűnik benne még egy csomó karakter, rokonok, barátok, bűnözők, béna rendőrök – és nem utolsó sorban intenzív nyálcsorgatásra okot adó járgányok.

Nézzük a hat meglévőt:

‘Lee tábornok’ egy 1969-es narancssárga Dodge Charger, konföderációs zászlóval a tetején – nevét Robert E. Lee tábornokról kapta. A sorozat a Moonrunners című film alapján készült, amelyben a főszereplő egy 1958-as Chryslerrel csempészte a szeszt (moonshine), de azt az autót Travelernek hívták, Lee tábornok nyilván méltán híres lova után. A producerek azért változtattak az autó nevén, mert feltehetően tisztában voltak nézőik műveltségi szintjével, így inkább nem bíztak az ilyen mélységű asszociációs képességükben.

A főszereplők autója egy versenyautó volt bukócsővel és fix, ablak nélküli ajtókkal, a forgatáshoz viszont felhasználtak több 1968-as verziót is egy kis facelifttel. Említésre méltó még a dallamkürtje a Dodge-nak, amely a Dixie című nóta első 9 hangját játszotta, illetve hát az orbitális ugratások, amelyek köré a hülye amerikaiak komplett fesztiválokat szervezgetnek mind a mai napig.

Még egy érdekesség: a sorozat harmadik része az egyetlen, ahol ez az autó egyszer sem tűnik fel. Egy 1975-ös Plymouth Fury ugrott be, kölcsönautóként. Majd a hatodik évad után, amikor a Chargerek ritkábbak, és így drágábbak lettek, a producerek átálltak a modellek használatára, azokat reptették és zúzták szanaszét.

Daisy Duke egy 1974-es Plymouth Roadrunner vigyázó tulajdonosa volt, de elég zavarosak az infók, Johnny Lightning-kivitel ezt Mollynak tulajdonítja. Bo és Luke valamikor a második évadban leamortizálták ezt a gépet, így Daisy kapott egy fehér Jeepet, amit Dixie-nek hívtak (hoppá, micsoda visszacsatolás a dallamkürthöz, figyelitek?).

A Jeep egyébként egy 1980-as CJ-7 volt a wikipedia szerint, a JL szerint CJ-5, de könnyű átsiklanunk ezen az apróságon, mert ez csak egy baki a sokszáz közül, például Dixie hol automata-, hol manuális váltóval szerepel, hol ajtóval, hol ajtó nélkül stb. Az AMC adta a kocsit a sorozathoz, cserébe a vége-feliratok között megjelenhettek. Tisztára Família Kft. :)

Jesse bácsi már említett Ford pickupját most kihagyom, Hogg Caddilacjét is, maradt tehát még két Dodge Monaco és a Double Zero Mustang. A Monacókat most hagyjuk, majd ha megjelenik végre a 2009-es MB-sorba tartozó rendőr (mármint nálam, fizikailag, mert odakint már kapható), akkor megemlékezem róla, illetve a Mustangról később egy bővebb anyaggal jelentkezem (hacsak valaki meg nem előz, hehe), ezért csak a fotóikat teszem be:

 

 

 

 

 

Be kell még szereznem két autót a sorozatból, egy fehér Ford Torinót és egy "Camo Cruisert", ami egy katonai ('camouflage') festésű Monaco...

UPDATE: A Camo Cruiser megjött, és ha már jött, magával hozott egy Dirty General Lee-t is. Kicsit utánanézegettem a JL sorozatainak, 6 volt belőlük, R1-R6-ig számozva, mindig ilyen-olyan különbségekkel. A fentiek többnyire a hármasból vannak. De pl. a Camo csak az ötösben volt, illetve fellelhető még egy zöld és egy szürke Camaro is, illetve General Lee az egyikben feketében is megjelenik... A rendőrök pedig kékben, zöldben, fehérben, a fene se tudja már követni, de ha érkezik valamelyikből új, szólok.

 

Update megint: megjött a Torino is, hipphipp!

A végére egy jó kis üldözés a 2005-ös moziverzióból

Szép munkaszombatot!

Címkék: film mustang muscle johnny lightning

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr121031152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása