Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Téged vár a legogyár! - LEGO factory visit

RÁJEN 2010.03.20. 20:00

Óriási élményben volt tegnap részünk, ugyanis eljutottunk Nyíregyházára a gyárba, ahol a legót gyártják, és belülről nézhettük meg az egészet - az egyikét a négy ilyen gyárnak a világon! Az első élménybeszámolóval természetesen megvártam tutukát, így illik. Ha Matchbox-gyárba megyünk, majd én posztolok előbb :) Túl sokat nem fogok írni, inkább kommentálom a képeket. Amik a tovább után várnak arra, hogy megnézzétek őket. És ezúttal kétnyelvű lesz a poszt, mert a látogatást abszolút határokon átívelő jelentőségűnek tartom.

Yesterday we had the chance to visit a real lego factory in Nyíregyháza! One of the four in the world. Thanks to lego.blog.hu, first of all.

Please see further pictures after the tovább link!

Naszóval. Let's get started.

A gyár tehát Nyíregyen van, mintegy 250 km-re attól, ahol lakunk. Két óra autóval. Nem vészes. A letérés után nemsokkal megnyugodtunk.

The factory is located in Nyíregyháza, most East big city of Hungary, 2 hours by car, bearable. After seeing the above sign we got happy.

A bejárat előtt tutuka tartott egy kis előzetes eligazítást, ezután már csak ki kellett várni a 14:00 órát, hogy bejussunk.

After a short briefing we were looking forward getting in asap.

Bejutottunk, és láttuk, hogy keresnek még embert. És elolvashattuk a stratégiájukat is. We got in finally and saw that they are looking for some workforce. And could read their sales strategy.

Biztonságban voltunk. We were safe.

A HR-es hölgy tartott egy prezentációt a márkáról és a gyárról, érdekes volt. A túra térképe ki volt függesztve. Aztán elindultunk a térkép bal oldalán látható Duplóba, a System nem látogatható. Erre még visszatérek.

The HR manager of the factory showed us the lego story in a presentation room. Above is the map of our visit. After the presentation we headed to the Duplo building, the System one could not be visited. I'll get back to this later.

Imádom ezeket a rendszámokat!

I love these licence plates!

Látszik már a válság vége is... The crisis seems to end soon...

És akkor a fotók a Titkok Kamrájából. Először a fröccsöntés szakasza. A csövek a granulátumot szállítják vákuum segítségével. And these are the photos from the Chamber of Secrets. Firstly the moulding. This pipeline transports granulated plastic to the moulding machines.

Itt készül a világ összes Duplója, nem viccelek. A sok Duplo-gép közé bekeveredett három System is, így mondhatom, szerencsére ilyet is láttam. De azokról nem készülhetett fotó. Viszont mutatok raktárat. All of the Duplos are made here, seriously. Fortunately there were a couple of System-machines among these but no photos could be taken of them. Have a look at the warehouse instead:

Néhény felirat legóból volt kirakva, ez tetszett. Some of the signs were made of lego.

Elképzelem egy gyári dolgozó gyerekét karácsonykor: "Anya, ne már, megint lego?!"

Imagine the children of a lego employee at xmas: "Mom, not again lego!"

Lógó legokockával nyílik a festőrészleg ajtaja. A hanging lego brick is opening the door of the painting section.

Örülünk, Vincent? Are we happy, Vincent?

A gépek itt autómárkák nevét viselik. These machines are named after real car brands.

Láttunk sok fehér nyuszit is. We followed the white rabbits.

A szortírozó- és csomagoló részleg felülnézetből.

The main hall of the sortiment and packaging section from the balcony.

Gratulálunk! Congratulations!

Sérült csomagolás! Nem értékesíthető! Damaged! Not for sale.

Hát röviden ennyi, csodás volt, életre szóló élmény, és természetesen sokkal több kép készült, de ha minden igaz, lesz majd az indexen rendes cikk, profi fotók, miegymás, inkább mutatok egy rövid videót a végén. That's all, folks, of course I have another ton of photos, but there will be an article on index next week with professional pictures, go check them there. Here is a short video instead:

Köszi a figyelmet! Thanks for your kind attention.

(UPDATE!)

Címkék: lego

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr411854881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.03.21. 10:55:12

Ööö... Rájen, csomagold már ki nekem, hogy hogyan lehet "nem biztonságosan viselkedni magunkkal és a termékünkkel szemben"! Eleve: hogyan lehet viselkedni egy legókockával szemben? Hívjam Mr. Téglának és köszönjek neki előre? Angolul sem értem. Gondolom dánból lett angol aztán magyar. 8-) Vagy ez egy "safety first" tábla akar lenni?

Amúgy meg a irigyel a rosseb, az én apukám erősebb! 8-)

Errr... Rajen, could you unpack for me "how to behave unsafe for ourself and our product"! Basically how to behave with a LEGO brick? Call it to Mr. Brick and greet him? I did not understand even in Hungarian. I guess this sign originally was danish, then english, finally hungarian. 8-) Or this ment to be a "safety first" sign?

By the way: noone envy you, and my father is stronger! 8-)

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2010.03.21. 17:07:38

@Sam. Joe: Safety first lesz az, bullshitül. Ha lesz legközelebb alkalom, szóljak?
süti beállítások módosítása