Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Alsógatyás szuperhősök - legóból

RÁJEN 2012.04.09. 10:00

Azt találtam ki, hogy az utolsó legós poszt óta eltelt idő alatt is párszor frissült minifig-kollekcióm újabb darabjainak szentelem ezt a hetet.

Először pár szuperhőst mutatok, mert mint azt nyilván tudjátok, a Lego idén kihoz, kihozott DC-s és Marveles (ti. képregényekből ismert) köpenyes igazságosztókat, amelyek közül elkezdtem lassan beszerezgetni a kedvenceket:

Superman-ről van egy remek személyes sztorim: az előző munkahelyemen, amely hát történetesen szintén egy reklámügynökség volt, sőt még ma is az, ügyfelem volt a Magyar Telekom, ill. azon belül a T-Online. Egy időben ún. edukációs kisfilmeket készítettünk nekik, és azt találtuk ki, hogy csalódott szuperhősökön keresztül hirdetjük az olcsó és gyors internetet. A mindössze két részt megért sorozat első részében egy Superman-hez erősen hasonlatos fickó beszélgetett a Gumiemberrel. Előbbi ruhájára nagy piros Z-betűt tettünk, nehogy megtaláljanak minket mindenféle követelésekkel az igazi Superman jogtulajdonosai. Szépen, ahogy kell, el is indult a kampány - majd hopp, bejelentkezett a DC Comics jogi képviselőjének magyarországi jogi képviselője, hogy akkor most ez ennyi meg annyi tízmillió lesz, mert a reklámban Superman van, ami az ő védjegyük, blablaba. Nagy büszkén, hogy milyen előrelátók voltunk, visszadobtuk a labdát, hogy ugyan már, hagyjanak, a mi szuperhősünk Z-man, az nem védett. Erre sajnos jött a pofon, hogy az nem, de az összes, piros csizmás, piros köpenyes, kék ruhás, repülni tudó, fekete hajú, jóképű szuperhős az bizony Superman, és jófejségből csak 14 millió lesz, amit fizetnünk kell. Hosszas jogi tárgyalások árán ezt az összeget sikerült végül nagyságrendekkel letornázni, de azért párat sajnos bizony ki kellett nekik csengetni. A főnökeim nagyon boldogok voltak, ezzel a kis mutatvánnyal a filmen realizált haszon jórészt el is röppent... Az vigasztal, hogy a film előtt én konzultáltam jogásszal, aki biztosított, hogy ha nem hangzik el a név, és a ruháján sincs a szereplőnknek egy nagy piros S, akkor nem lehet baj. A filmesek is mondták, hogy oké, így én sem aggódtam. Pedig hát kellett volna, mint később kiderült. A második részben így már csak a mellékszereplők voltak láthatók, aztán nem sokkal később - teljesen más okokból - távozott a Telekom az ügynökségtől, mással kezdtek dolgozni. Tehát a film:

A minifiget nem cizellálták túl, az arca a kelleténél szerintem egy pettyet mogorvább lett, viszont kétarcú, kicsit később majd láthatjátok a gonosz mosolyát is. Az izmos felsőtest mintázata okés, kapott egy szép piros köpönyeget is, de a legegyedibb része mindenképp a kis fürttel ellátott hajkorona. (Mivel itt is effektesen fotóztam, a figura eredeti színe nem nagyon látszik, a valóságban ennél világosabb, élénkebb színű a kezeslábasa.) Az első képen látható másik figurát sem kell valószínűleg bemutatnom, sőt már szerepelt is a blogon ilyen-olyan formában:

Erről a minifigről azt érdemes tudni, hogy nem a bevezetőben említett új sorozat tagjaként adta ki a Lego, hanem jóval korábban, amikor megjelentettek pár remek Pókemberes készletet. A minifig ára a ritkasága miatt viszonylag hamar az egekbe szökött, nézzétek csak meg mondjuk az ebayen (mert a vatin ritkán van), és látni fogjátok! Haja nincs. És azt tudtátok-e, hogy a pirosgatyásnak nem csak a pókkal, hanem a denevérrel is meggyűlt párszor a baja? (Ezt még érdemes kattintani, heló!) Lapozzatok!

Visszakanyarodva az új sorhoz mutatom a mai utolsó szereplőt, Batmant:

Már eszköze is van, ha jól rémlik, ez a Batarang, és neki már cakkos fekete köpeny jutott. Az éjfekete szerkó igen jól áll neki, mert ugye létezik Lego Batman a képregényekből ismert kék outfittel is (lásd fentebb a képen, ill. lejjebb a szobrot), de nekem ez jobban bejön, nálam az etalon továbbra is az első (és második) Tim Burton-féle alak:

No nem mintha a legújabbal bajom lenne. Batmant egyébként úgy általában is bírom, jó arc, amikor megjelent itthon (is) a szuperhősös újság-sorozat, az első számot meg is vettem, és nem csak a nagyon baráti bevezető árnak köszönhetően. Onnan lett meg ez az igencsak súlyos darab, nagyjából 1:20-as méretarányban:

Egy sokkal nagyobb lego kreáció pedig itt tekinthető meg. És akkor így néz ki együtt a három lego-amigo:

Aki nem volt rest idáig leszkrollozni, jutalmul kattinthat, mert úgy gondoltam, hogy a képregényhősök megérdemlik, hogy egy rövid saját gyártású képregényben is megemlékezzek róluk. Amelyben lesz egy special guest star is ;)

Hát ez. Sajnos én nem vagyok olyan vicces gyerek, mint mondjuk az általam nagyon kedvelt lego flood gazdája, tőlem ennyi tellett, de azért remélem, egy kicsit azért tetszik. Jók legyetek, nemsokára folyt. köv.! Addig ezt.

Címkék: reklám lego

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr464322694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2012.04.09. 12:32:52

"Sajnos" néha én is csipegetek legó figeket, de többnyire csak a gyűjthető szériából.
Ez Batman vs Supeman nekem tökre új volt, bár nem is vagyok nagy rajongójuk. (Csak a Batman vs Predatort láttam eddig.)

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2012.04.09. 19:21:54

@mbx porsche: Ó, igen, azt a kisfilmet én is nagyon szeretem!
süti beállítások módosítása