Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (77) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

4X4X4

RÁJEN 2012.03.28. 08:00

A jó múltkor írtam, hogy két kis homokozós Bogarat recikláltattam a Ferenciek terén, aminek az egyik eredménye a Marzal lett, de lett egy másik is egy szintén Matchbox 4X4-es Pick-up formájában. Ez nem bír semmiféle típusmegjelöléssel (4X4 Open Back Truck), de ránézésre én egy 1980-as körüli, vagy akár még korábbi Chevy K-10-nek tippelném, ezt is választottam kezdőképnek. De lehet akár bármi más is. Mutatom:

Már Makaóban készült, de ezzel nincs bajom. Meglehetősen nagy kerekeket pakoltak alá, és jutott még egy ötödik is a komoly bukócsővel felszerelt platóra is. Beltere nincs, de a sötétpiros ablakok nem is nagyon engednek jó belátást. A kisautó színe tetszik, vidám, de sportos, nem egy brutális vadállat érzetét kelti - mint mondjuk a fekete a poszt legelején. Viszont az alja fém, ez akkoriban, amikor készült, tehát még 1982-ben teljesen bevett volt, mára már szinte kuriózum. A következő delikvens például nem tud ilyet. Lapozzatok!

Vadifriss beszerzés a már műanyag aljú, de ennek ellenére jelentős súlyú,  szintén Matchbox Jeep Wrangler Superlift. A Superlift egy felfüggesztésekre szakosodott amerikai cég, nem szarral gurítanak, tessék csak kattintani a linkre! A kisautó nagy eredetije valószínűleg az alant látható példány lehetett - csak a tisztánlátás kedvéért mondom, hogy rögtön utána a Matchbox jön:

Szerénytelen egy állat, igazi macsómobil, távolról egy H3-as sziluettjét adja, viszont a festése teljesen normális. Sőt még jutott egy-egy pötty az első lámpákra is, ami mindig öröm - nem mellesleg nagyon-nagyon dicséretes a törekvés, hogy egy kisautót ennyire megfeleltessenek az eredeti kinézetének.

Eszembe jutott valami: ha fejben egy kicsit visszapörgetjük az időt, és mondjuk elképzeljük, hogy 1982-83-ban kapjuk kézhez ezt a Wranglert, valószínűleg nem fossuk össze a bokánkat a gyönyörtől? Mind részletességében, élethűségében, mint a vagánysági faktorban konkrétan és kíméletlenül szarrá veri az összes virtuális kortársát - ha azokból, mint vízbül a zoxigént, kivonjuk a nosztalgia-faktort, és esetleg az akkoriban a mainál sokkal kisebb jelentőséggel bíró fém alvázat, ebben teljesen biztos vagyok! Rompin' Rabbit, heh, bekaphatja ;)

Szóval tetszik ez a kis Jeep, de valószínűleg ez lesz az egyetlen darabom belőle. Mint ahogy a következőből is, ami már egy Hot Wheels, azon belül pedig egy Nissan Hardbody. Nálunk ez talán inkább Terranóként volt ismert, már amennyire. Ez a példány messze nem gyári, hanem egy erősen modifikált darab, de biztosan olvasták a hirdetést és belehittek. Valami ilyesmi lehetett a tervezők fejében, amikor elkezdtek rajzolgatni a Hot Wheels-nél:

Kicsiben került még rá egy böhöm V8, aminek nem találtak jobb helyet, mint a platót - gondolom, a súlyelosztásnál lehet ez érdekes, no persze nem egy kisautó esetében:

Ezt amúgy egy korábbi ebayes rendelésemhez csaptam 99 centért, és nem bántam meg, jópofa darab. Na, egy kicsit vissza a Matchbox-hoz, a becsület kedvéért mutatok egy Volkswagent - azt a fajtát, amely a színe miatt a kedvencem a kategóriában:

Ez együtt érkezett a fenti Nissannal, igen hasonló áron és hasonló megfontolásból - de ezt mindenképp hiánypótlónak tekintem. Több képet viszont nem csináltam róla, mert pirosban már minden oldalát elétek tártam korábban... (Talán feltűnt, talán nem, de e héttől átálltam sorkizártra, mert elég volt a sok tördelésből.)

Címkék: matchbox hot wheels

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr54297026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.03.28. 09:46:58

Sorban haladnék:
A platósnál az utolsó kép a békaperspektívából csillagos ötös, ha ilyen fotókat csinálsz, fel kell kötnöm a gatyám, hogy tartsam a lépést. Szerencsére kicsit sárga. ;-)

Érdekes dolog ez a "hol készült" balhé. Tudom, hogy a gyűjtők zömének a szemében az Angliában fabrikált darabok extra értéket képviselnek, ezzel szemben engem úgy nagy általánosságban nem érdekel, hogy hol készült egy Matchbox. Két kivétel van ez alól, a magyar gyártásúak - kell magyarázzam? - meg a japók, mert rengeteg köztük az izgalmas darab. A bolgárokért sem vagyok hajlandó rettentően sokat fizetni csak azért, mert bolgár kiadások. Az más kérdés, hogy vannak bolgár kiadások, melyek a színük miatt tetszenek.

Superlifttel kapcsolatban nem vitatkozom, ízlések és pofontok, nekem az eredetinek a fényezése sem tetszik. Nufiról - ha már szóba hoztad - meg csak annyit, hogy naná, hogy gáz. 8-)

Terrano és Furabogár: Na, ez nagyon nem én vagyok!

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2012.03.28. 12:02:08

@Sam. Joe: Kicsit sárga, de a mienk ;)
Engem sem zavar, ha makaói vagy kínai a cucc, esetleg tajvani, de igazad van, az angol egy kicsit azért kedvesebb. Magyar MB-om egy sincs. És bolgár sem sok, ami meg van, azt olcsón vettem.
Rompin' Rabbit azért kéne majd egyszer...
süti beállítások módosítása