Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (77) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Gyereklego

RÁJEN 2020.11.29. 18:00

Az utóbbi időkben nem vettem magamnak semmilyen legót már, ezt is el kellett engednem, viszont a fiatalúrnak egyre több és nagyobb kedve van legózni, így az ő "gyűjteménye" viszont szépen gyarapodik - igyekszünk persze nem eszetlenül mindent összevásárolgatni neki, ráadásul viszonylag markánsan csak a CITY-vonal érdekli, így mostanra összejött egy adag, amit lefotóztam egyben, és elétek tudom tárni. Az anno mutatott rendőrállomás helye fix a csapatban, azt csak akkor kell mindig újjáépíteni, amikor valami nagy játszás során véletlenül megsemmisül, ennek is köszönhető, hogy eléggé sallangmentessé vált, de az alapfunkcióit tökéletesen betölti így is, jelenleg főleg fotóháttérként:

img-1322.JPG

img-1323.JPG

img-1325.JPG

img-1326.JPG

img-1327.JPG

Ez a fenti itt egy kakukktojás, mert nem kész készletként vettük, hanem csak "összelegóztuk" - az alapja régi szett, amit egy letöltött útmutató alapján reprodukáltunk, persze szokás szerint csak ahogy sikerült, hellyel-közzel. Legoland 6693-as számon futott, és igyekeztem a képeken a funkcióit is szemléltetni: kukát tud beborítani, a felgyülemlett szemetet pedig ki tudja önteni a felnyíló hátfal segítségével. Klasszikus, 4 stud széles. Félix imádja :)

img-2454.JPG

Viszonylag állandó tagja a játszós pakknak a fenti, bolhapiacról (talán tavaly) szervált 6691-es mentőhelikopter is, ez is még a régi iskola tagja, 4 pötty szélességben, egyszerű funkciókkal, alapvetően általános alkatrészekből összeállítva. Az alant látható és fentebb említett rendőrállomás mellett egy saját építésű kis mentőállomás is látható, de az most nem téma...

img-1329s.jpg

Na itt, a fenti képen már azért modernebb vízekre eveztünk. Ezek szélesebb darabok, a két szélső egy szettben volt, a középső kis utánfutós szerelvény külön. Ez utóbbihoz még emelőkosár is járt a futóra, de annak a helyén most a legénység utazik: ha nagyobb a tűz, több ember kell, világos. Személy szerint nekem ez az irány egyáltalán nem jön be, mentőautó és tűzoltóautó témájában a gyerekkoromban megismert (és vágyott) készletek sokkal jobban tetszenek a mai napig, de a gyereknek ezek is nagyon tetszenek. Valahol persze érthető. Ezekre is igaz amúgy, hogy csak nagy vonalakban követtük az eredeti összerakási útmutatót, mert amitóta minden belekeverődött a nagy kupacba, fél napok mennek el a szükséges kockák összevadászásával, és a végén valami úgyis hiányzik mindig. Itt van még egy ilyen kis egyszerű darab:

img-1439.JPG

Következik egy újabb megunhatatlan kedvenc, szintén kukás téma (60220-as szett):

img-1440.JPG

Széles, masszív, klassz kerekekkel, billenős funkcióval, és egy remek zöld, kerekes konténerrel. Lényegében gyári állapotban, kevés kilométerrel, tulajdonostól, friss vizsgával. Na de:

img-1330s.jpg

img-1331.JPG

A nagyágyú, a zászlóshajó! Ez a 60139-es Mobile Command Center, beépített dutyival és rendőrmotorral. Félix még a tavalyelőtti horvátországi nyaralásunk során találkozott egy ilyennel valami kis helyi gyerek jóvoltából, aki egy ilyet tologatott a strandon, mondanom sem kell, egyből odatelepedett mellé és azonnal hatalmas cimborák lettek, nem is volt kérdés, hogy neki is kellett egy ilyen - meg is kapta szülinapjára. Ez a készlet jelenleg is lényegében a gyári állapotában leledzik, nem hiányzik (még) róla semmi, és minden funkciója működik: felnyithatók az oldalai, bepattintható a moci, "kiránthatók" a börtönrácsok, és jelen van a rendőrkutya is. A csőrös vontatóról nem tettem fel szemből képet, pedig nagyon jól néz ki, de meg tudjátok nézni máshol, ha érdekel. Ez is esett már le, és atomjaiból kellett teljesen fejből újjáépítenem a pótkocsit, de megugrottam, újra működik ;)

img-1333s.jpg

img-1334s.jpg

Végül pedig egy csodás repcsi, ami meg itt a 60208-as készletből származik, és amihez járt még egy menekülő quad megy egy üldöző rendőrmotor is, de a nagy truváj az, hogy igazi ejtőernyő is, amivel a bankrabló menekült. A repülő aljából kihajtható egy nagy kampós végű rúd, amivel fel tudja szedni a menekülő quadot, szuperjó játék ez így, nagyon szeretjük. Új típusú sisakokat ismerhettünk meg ebből a készletből jó nagy rostélyokkal, illetve oxigénmaszkok is jártak hozzá, de tényleg az ejtőernyő a legmenőbb, teljesen jól működik, jól optimalizálták a méretét minifigre. Egy baj volt vele, hogy a mi készletünkből hiányzott, de miután írtam a supportnak, két héten belül pótolták teljesen ingyen. Korrekt. Most jut eszembe, eddig nem is tűnt fel: a kabintető felhajtója alatt a kockák pont egy német zászló színeit adják ki, lehet, hogy ezt egyszer kicserélem, hogy magyar zászlót formázzanak ;) Szóval itt tartunk, illetve ott, hogy közeledik a karácsony, úgyhogy az aktuális katalógust az illetékes már ellátta gazdagon filccel rajzolt X-ekkel, csak hogy a kedves Jézuska nehogy véletlenül mellényúljon...

Címkék: lego police

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr7616296788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása