Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (77) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (179) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (39) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (164) subaru (5) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: 1. Lopott bringák sorsa (rendőrségi info szerint) a legtöbb esetben, hogy alkatrészként adják tovább. 2. Black&decker??? Szerintem vegyél egy lakatot azt az izét meg... felejtsd el! ;) Kryptonit... (2024.03.04. 18:20) KTM Chicago v2
  • Ződ2000: @RÁJEN: Mondjuk a 959 egy elég stabil műszaki alap volt a Dakarra... :) (2024.02.19. 19:29) Válogatás a 80-as évek legnagyobb slágereiből Vol 2.
  • Utolsó 20

Lego Star Wars szülinapi különkiadás

RÁJEN 2022.10.08. 10:00

mandalorian-conceptart-chapter4-atst.jpg

Ígértem, betartom. A családban az első számú Lego-rajongó a hetedik szülinapjára mindenkitől, aki csak szóba jöhetett, Star Wars-os legót kért. Még annak ellenére is, hogy a City-eladásokból befolyó pénzösszeg nagy részét kb. pont a szülinapja előtt vertük el ilyen holmikra. Igaz, a "rendelést" ő már leadta azelőtt, hogy az eladások gondolata egyáltalán felmerült volna.

Kért egy AT-ST-t, ezt gyerekkoromban strucclábú lépegetőnek hívtuk, illetve kért egy birodalmi csapatszállítót, meg úgy mindent. Ez utóbbival voltam egy kicsit gondban, mert azokat a készleteket, amik jelenleg kb. 15 ezer forintig kaphatók az üzletekben, már ismerjük, jó részük meg is van, és neki inkább csak a "rossz oldali" szettek jönnek be, tehát pl. X-szárnyút nem szeretne. Pedig az is elég menő szerintem. Szóval be kellett szerezni egy AT-ST-t és egy ún. Birodalmi páncélos martalócot. Utóbbi (75311-es készlet) sima ügy, de az elsőből sikerült meggyőznöm a gyermeket, hogy ne a simát vegyük, hanem a "Raider" kivitelűt (75254), amit a Mandalóri sorozatban is láthattunk, főleg hogy ehhez jár egy Mandalóri minifig is - de leginkább azért, mert nagyon menő a színezése. Deal, ebben maradtunk. A csapatszállítót szerintem valamelyik webshopból rendeltem (ahol a legolcsóbb volt), a Raidert pedig a vateráról, de bontatlanul - ez már egy kifutóban lévő készlet, offline nemigen elérhető, a neten pedig megy fel rendesen az ára, nem egy boltban már 30 ezer felett adják, hát nekünk a feléért lett meg. Mutatom a martalócot előbb:

img-1868.jpg

img-1869.jpg

img-1870.jpg

Ez is a sorozatban volt, de a címszereplőt nem adták a készlethez, viszont a Karga nevű fickót és a Cara Dune nevű csajt igen, plusz egy pár birodalmi figet. Hármat, köztük egy sárga mintás páncélzatú tüzérrel. A csajt a sorozatban Gina Carano játszotta, aki nagyon ügyesen kigolyózta magát mindenféle trumpista és rasszista Twitter-bejegyzéssel, szóval őt egyhamar nem látjuk viszont, pedig állítólag egy spin-off sorozatról is szó volt - hát, már nincs. Kargát a sorozatban Carl Weathers alakítja, és gondolom, fogja is a készülő harmadik évadban, őt ugye leginkább a Predatorból és a Rocky-ból ismerhetjük, ínyencebbek még az Action Jackson című régi akciófilmből is. A jármű eredetileg birodalmi cucc, de a sztoriban valahogy elkötik, és ezzel menekülnek a rohamosztagosok elől. Számtalan helyen nyitható, fegyverrel is jól fel van szerelve, jól játszható készlet, nekem is nagyon tetszik. De az igazán nagy menőség tényleg az AT-ST, aminek az építése is jóval hosszabb, nehezebb folyamat volt, a végeredmény viszont minden nehézséget feledtet, egyszerűen baromi jól néz ki összerakva:

img-1876.jpg

img-1877.jpg

img-1878.jpg

img-1879.jpg

Ez a sztori szerint egy a Birodalomtól zsákmányolt, vagy általuk hátrahagyott jármű, amit valamiféle helyi hadúr vett használatba, és ennek a segítségével terrorizálja a békés, egyszerű, rizstermesztő lakosságot - ekkor jön ugye a mandalóri harcos, aki nem akart mást, csak egy kis nyugit egy félreeső bolygón, de aztán az elnyomottak felbérelik őt, és pont mint A hét mesterlövészben, közös erővel le is nyomják a rosszfiúkat. És ezt a lépegetőt is. Legóban ez természetesen nyitható, emberek bepakolhatók, tud lőni, de legfőképp a polcon jól kinézni. A készlethez a fejvadász és a nő mellett járt két rosszarcú gengszter is, meg a mindenkinek az összes fegyvere is. Grogu sajnos nem. Na de itt most elérkeztünk oda, hogy elmondjam, milyen egyéb készleteket sikerült beszerezni, mert a a fentiek tőlünk és anyámtól jöttek, de a családban még akad pár egyéb rokon, Félix legnagyobb örömére. Apósomék nevében a 75226-os Inferno osztagot vettem meg, ami egy kis készlet, de mivel már kifutott (és menő), elég drágán mérik. Ez a csapat a Star Wars Battlefront 2 játékból (vagy a regényből) lehet ismerős, vezetőjük Iden Versio, egy nő, aki kezdetben egy elit birodalmi halálosztag parancsnoka, de rájön, hogy nem oké, amit csinálnak, és a játék során aztán átáll a jókhoz. Ők az Inferno-osztag:

inferno.jpg

Ez meg a készlet:

img-1875.jpg

Végtelenül jól néznek ki szerintem ezek a fekete páncélok a kis piros extrákkal, a kis jármű pedig a hab a tortán. Anyósoméktól két ugyanekkora készlet érkezett, amiket szintén én intéztem, az egyik a 75197-es Első Rendi specialisták csatasor, a másik meg a 75207-es számú Birodalmi járőr harci csomag. Előbbiek a klasszikus trilógia utáni idők katonái, utóbbiakat viszont a Han Solo fiatalkori kalandjait bemutató előzményfilmben ismertük meg - az ún. Patrol Troopereknek némileg más a páncéljuk, mint a "sima" rohamosztagosoké. Ezeket a szetteket is már nehezebb (értsd: csak drágábban lehet) beszerezni, mint amiket csak úgy leemelhetünk a Spar polcáról, bánom is, hogy anno nem vettem meg, amikor még viszonylag olcsón elérhetők voltak, de ez van, és a lényeg az, hogy a gyereknek nagyon tetszett minden, óriási lelkesedéssel vetette bele magát a kibontásba és az építésbe:

img-1871.jpg

img-1873.jpg

img-1874.jpg

Az augusztus 28-i szülinap neki tehát legfőképp a legózásról szólt, egy nap alatt össze is rakta az összeset, én meg utólag lefotóztam ezeket nektek. Ja, és egy bónuszkép, amit még a három kis dobozról tudtam csinálni a kibontásuk előtt:

img-1808.jpg

Aztán még volt egy kis szülinapi zsúrozás is (már szeptember elején), és Félix pár osztálytársa összebeszélt ajándékügyben, így kapott még egy remek 75333-as készletet is, ami nem más, mint Obi-Wan Kenobi Jedi Starfightere. Ez itt lent:

img-2003.jpg

img-2004.jpg

img-2005.jpg

Hasonlóm régebben nekem is volt, csak az Anakiné volt. Az ekkor még nem annyira öreg mester legóban újfajta csuklyát kapott, és járt mellé egy R4-P17 nevű droid és egy Taun We nevű kaminói is. Előbbinek van helye a kis űrhajóban, utóbbi csak a földről integethet nekik. A családunk legifjabb lego- és Star Wars-rajongója ennek is nagyon örült, de kapott egyébként még két nagyon klassz és nagyon tartalmas Star Wars-os könyvet a filmek és sorozatok szereplőiről, meg persze egy csodás madártejtortát a Daubnerből. Úgy szeretnék én is megint hétéves lenni ;)

Címkék: star wars lego

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr7417918679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása