Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Falu végén kurta kocsma

RÁJEN 2022.11.18. 18:00

cantina4.jpg

A folytatásposzt folytatása következik, ugyanis újabb komoly lépést tettünk a legógyűjteményünk frissítésében. További nagyon sok legót eladtunk, többek között egy Speed Champion sorozatból származó McLaren Elvát és egy Koenigsegg Jeskót, amiket Félix ajándékba kapott még korábban, de az összerakásukon kívül semmit nem foglalkozott velük, és igazság szerint valami miatt nekem sem jöttek be annyira. A legértékesebb gyűjteményes minifiguráknak is menniük kellett, de a Lego Movie-s banda sem maradhatott többé. Persze a legutóbbi eladási hullám után a felsoroltakon kívül már nemigen maradt más, így azért besegítettem én is további kisautók eladásával, többek között kb. 10 db kivételével eladtam az összes "mainline" Hot Wheels és Matchbox kisautómat, pár klassz ötöspakkot is, no és a teljes szovjet katonai kontingensemet, tehát valami 20 harcjárművet egyben. Na de miért?

Azért, mert a gyermek beleszeretett egy olyan készletbe, amit normális körülmények között soha a büdös életben nem vettünk volna meg neki, mert olyan drága. Ez a 75290-es számú Mos Eisley Cantina készlet, amit egyébként pont a múlt heti posztban említettem. Az elhíresült kocsmát egyébként már ezelőtt kétszer is megmintázta a Lego, de egyszer sem ekkorában. Mutatom is, mekkorában:

lego-75290-lego-star-wars-mos-eisley-cantina-002.jpg

Ki is lehet nyitni, akkor még nagyobb:

cantina2.jpg

A 3187 (plusz tartalék) kockából álló készletet hivatalos forrásból, újonnan, de az akkor lehető legolcsóbban szereztük be, némi csomagolási sérülés miatt 123.000 forintért. Ezekben a válságos időkben még ez is brutális kiadás, de mivel korábban kiadott pénzekért megvásárolt, illetve ajándékba kapott lego és egyéb dolgok eladásából finanszíroztuk, amely pénzt nem lett volna szívem rezsire vagy üzemanyagra, tescóra, ilyesmire költeni úgysem, így végül is a pénz kifizetése nem fájt annyira. Illetve hát, de, fájt... Vicces volt amúgy bedobálni ezt az összeget készpénzben az Alza automatájába úgy, hogy nagyobb címletből igen kevés volt. Ja, még valami: a lego alapvetően és általában elég jó befektetés tud lenni, ami persze nyilván erősen függ attól, milyen legóról van szó, milyen állapotban stb., de ma, amikor írom a posztot (október 10.), pont megint 428-ig gyengült a forint árfolyama az euróhoz képest, szóval simán lehet, hogy még a végén jól is jövünk ki belőle, amikor egyszer ezeket is el fogjuk adni. Majd kiderül.

cantina3.jpg

A fent látható képen elég jól látható, hogy "eredetileg" hogyan nézett ki belülről a valóságban nem is létező szórakozóhely (a belső felvételek egy londoni stúdióban készültek, csak a külsőket vették fel Tunéziában), nyilván komolyan le kellett egyszerűsíteni az egészet, de a filmből ismerős kis boxok megvannak, az íves végű bárpult is természetesen, no és a kis színpad is a zenekarnak.

 starwars-misc.gif

De a kocsma bezzeg hangos!
Munkálódik a cimbalmos,
A legények kurjogatnak,
Szinte reng belé az ablak.

cantina1.jpg

Jár a szetthez ez a kis gömb alakú jármű is, amely elvileg Greedóé, plusz egy nagyon szép V-35-ös Landspeeder, de Luke siklója pont nem, ami szerintem elég rossz hír (ezt azért egy külön bizniszből, kicsit később pótoltam, jutányos áron sikerült lőni egyet figek nélkül), cserébe van egy harmathátúnk (nyereggel vagy anélkül is működik, de ez már egy újabb típus, nem olyan, mint ami megvolt régen) és a főszereplőkön kívül (Luke, Han, Ben, Csubi, 3PO és R2) egy jó nagy adag (részben exkluzív) minifig, akiket az ivó vendégeiről és dolgozóiról mintáztak. (Ide szúrnék be egy rövid könyvajánlót, aki még nem olvasta, az mindenképp pótolja, pont ezekről az alakokról szól.) Meg persze rohamosztagosból is jutott kettő, a számomra leginkább tetsző koszos, sivatagi mintázattal. Nekem is volt egy ilyenem régebbről, bár picit azért eltérő a festés, mindegy, így ezzel kibővíthettük a csapatot, a duplikátumokkal meg eldöntjük, mi legyen.

img-2205.jpg

img-2206.jpg

img-2207.jpg

img-2208.jpg

Ismerős arcok. A háttérben Garindan, a besúgó.

img-2209.jpg

Innen nem látszik, de Han Solo és a fejvadász ülőkéje egy trükkös kis szerkezet segítségével felpattintható, így még élethűbben el lehet játszani a híres lelövős jelenetet. Mindkét ülőke ilyen tehát, így az eredeti és a felújított verzió is választható. Alább pedig a bith zenekar a színpadon, aztán Wuher, a csapos szolgál ki épp egy devaronit, majd azt látjuk, hogy a droidok körözési plakátja elég gyorsan kikerült, bár lehet, hogy ez egy központilag frissíthető digitális reklámtábla, viszont akkor meg miért van így eldugva...

img-2210.jpg

img-2211.jpg

img-2212.jpg

img-2213.jpg

Mint egy parkoló. Elöl Luke kicsit szakadt X-34-es landspeedere, amely a 8092-es készletből érkezett, és hát sokkal komplexebb és jobban is néz ki, mint ami nekem megvolt sok-sok évvel ezelőtt, mögötte pedig egy luxus V-35-ös. Nem is sejtettem, de tényleg volt ilyen a filmben, direkt csekkoltam utólag.

img-2214.jpg

img-2215.jpg

Nagyon tetszik ez a bárpult, rajta a millióféle kis kiegészítővel, hátul van egy kis fiók is, gondolom, a krediteknek, meg ugye egy csomó fajta pia. És még egy plusz épületet is kapunk a pénzünkért, aminek az aljában valamiféle kacatbolt és tulajdonosa, egy jawa várja a vendégeit - ez itt lent az első kép, a kupolát fel-, az egészet meg kétfelé szét lehet nyitni. Ezt a melléképületet kis csatlakozók segítségével össze lehet illeszteni magával a kocsmával, a fentebb látható első, és lent az utolsó előtti képen is így szerepel. Nagyon jól kitalált, jól játszható készlet ez, és azzal, hogy az egész épület szétnyitható, tényleg kényelmesen reprodukálható a film két ikonikus jelenete, az egyik ugye, amikor a rosszarcú Dr. Evazan és Ponda Baba belekötnek Luke-ba, de aztán Ben Kenobi kézbe veszi a dolgokat, hogy lecsituljanak, a másik meg az, amikor Han lőtt először, így Greedo feje koppant az asztalon. De a plusz siklóval akár eljátszhatjuk azt is, hogy "Nem ezek azok a droidok, amiket keresnek"...

img-2216.jpg

img-2204.jpg

Amikor össze van csukva, akkor van az épületen egy ráhelyezhető "tetőszerkezet" is, aminek sok funkciója nincs, még csak nem is merevítő, simán csak jobban néz ki tőle az egész. 

img-2217.jpg

A 300+ oldalas összerakási útmutatóban van mindenféle érdekesség a filmről és a készletről is, az egyik például az, hogy az ajtók előbbiben oldalra húzódnak el, utóbbiban felfelé, mert kellett a hely és így jobban lehet velük játszani.

img-2475.jpeg

És akkor ezzel a beszerzéssel elvileg a végére is értünk a 'frissítésnek' (így hívom azt, hogy a korábbi Lego City- és egyéb készleteket, no meg nem kevés kisautómat Star Wars-os szettekre cseréltük), elfogyott az összes befolyt pénzünk, de tényleg, kábé 120 forint maradt :D Félix úgy fogalmazott, miután másfél nap alatt összerakta az egészet (ami egy gyakorlott építőnek szűk hét és fél óra), hogy "csóró lettem". Hát, bár csak ennyire lenne csóró bárki is... 

Címkék: star wars lego

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr6917950950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása