Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (181) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (166) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Egy. Mondta a hallgatag cowboy.

RÁJEN 2023.10.21. 10:21

sub1.jpg

Augusztus 24-én hirtelen úgy döntöttünk, hogy a nyár kb. utolsó igazán meleg hétvégéjét a Balatonnál töltjük, ezért péntek este autóba vágtuk magunkat, és legurultunk Balatonföldvárra. Nagyon-nagyon élvezem ezzel a kocsival a vezetést, egyszerűen olyan, mintha pont nekem találták volna ki. Jó, türelemre nevel, mert sietni nehéz vele, de nem is kell - emellett a fogyasztásával sem könnyű megbarátkozni, főleg egy dízel után, de majd talán a következő olyan lesz, ami nem csak sokat eszik, hanem megy is rendesen. Szóval, ahogy kell, el is csaptuk a szombatot és a vasárnapot strandolással és strandkaják fogyasztásával, még hétfőn is maradtunk, én napközben onnan dolgoztam, majd valamikor 4 körül hazaindultunk. Odafelé is, így hazafelé is kihagytuk az autópályát, így az út sokkal tovább tartott, mint a "szokásos" módon, de élvezetes volt. A hazaindulás után nem sokkal még megtankoltam egy Orlen kúton valahol Szántódnál, aztán meg sem álltunk a Rákóczi-hídig. Annak viszont csak majdnem a feléig jutottunk, a Subaru ugyanis itt gondolt egyet, és leállt. Indítózás, beröffen, leáll. Indítás után gázadásra fullad, leáll. A pénteki csúcsforgalomban, a híd külső sávjában, de még felfelé, a kocsiban meg a család, a kutya és a csomagok - hát mit ne mondjak, nem röhögtem hülyére magam. Mintegy 10 perc tanácstalan motortérbe bámulás, és a mindenféle csatlakozók kézzel történt ellenőrzése után szerencsére megállt egy kisteherautó, és levontatott a hídról az OMV kúthoz, ahova már utána tudtam hívni baráti segítséget, így jutottunk haza Zuglóba, már este, sötétben, vontatókötélen.

sub2.jpg

A tőlünk szerencsére nem túl messze található Seibiko szervizt hívtam aztán később, elmeséltem, mi történt, azt is, hogy mire gyanakszom: szerintem szar benzint tankoltam, és hogy ugyan legyenek már kedvesek megjavítani. Már csütörtök reggelre tudták fogadni az autót, egy kollégám segítségével sikerült időre oda is juttatni azt, betoltuk, egyből nyitották is fel az elejét, majd némi papírmunka után ott is hagytam. Mivel 99.000-et mutat a számláló, a műhely vezetője felvetette, hogy nem lenne-e időszerű megejteni egy nagyszervizt, vezérlés- és gyertyacserével, mindennel, de végül abban maradtunk, hogy majd beszéljünk, ha tudjuk, mi a hiba, mennyi a javítás, meg hogy úgy általában mi mennyi.

sub3.jpg

Szeptember 4-én meg már el is hoztam az autót (nem akarok ömlengeni, de már egyetlen hét nélkülözés után is elmondhatatlanul jó érzés volt visszaülni bele), de elmondásuk - és a számla végösszege - szerint nem volt egyszerű: előzetesen telefonban elmondták, hogy a benzinpumpát kellett cserélni, ez egy olyan 50-60 ezres mutatvány, mondom, oké. Péntek reggelre ezzel készen is lettek, de valami miatt utána folyamatosan letiltott az autó. Az volt először a tipp, hogy mivel a sok indítózástól, gyújtással vontatástól, vészvillogózástól lemerült az akksi, ezt a riasztó talán valami rablásnak érzékelte, és leállított mindent. Tudja a fene, hogy valóban így történt-e, annyiban mindenesetre nyitva maradt a kérdés, hogy vagy a benzinpumpa hibája bolondította meg a számítógépet, vagy fordítva, de aztán sikerült valamit össze-vissza átkötögetni, megkerülni, kiküszöbölni, így most minden úgy működik, mint előtte, tehát hibátlanul. Szorgalmi feladatként még meghegesztették a zörgő hővédő lemezeket a kipufogó körül és állítottak a kuplungon is egy utolsót, hogy ne annyira fent fogjon - egy következő körben esedékes lesz majd ennek a cseréje, de ez nem lepett meg, a vételkor már volt egy ilyen sejtésem, hogy előbb-utóbb kell majd. A fentebb említett nagy revízió 2 kiló lesz, a kuplungcsere 160k, szóval lesz mire spórolni, hogy minden fasza legyen. Most amúgy közel egy százast hagytam ott, és bár őszintén szólva arra azért készültem is lelkileg, hogy ha Subarut veszek, azt nem Suzuki-árban javítják, nem jó érzés ezzel ennyire konkrétan szembesülni. Remélhetően tavaszig már nem lesz semmi, és akkor ezeket megcsináljuk. Karácsonyra pedig majd mindenkinek rajzolok valami szépet ;)

sub5.jpg

Mondanom sem kell, a képek illusztrációk, amik amúgy a nemrég bemutatott Twisted Metal sorozatból valók, ami egy régi Playstation-játék alapján készült. Aki még nem látta, az HBO Maxon bepótolhatja.

Címkék: subaru

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr218204567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása