Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Elwood, you ain't no good!

RÁJEN 2011.02.04. 09:00

Oh, yeah! Blues Brothers téma a szirszarjaimon, mégpedig két kisautónyi viszonylag friss beszerzésem apropóján. De ha már itt tartunk, hadd ejtsek pár szót a filmekről is, amelyek nagy kedvenceim - és érdekes módon a második részt szeretem egy kicsit jobban. Következzen egy-egy rövid ismertető a wikipediáról:

A Blues Brothers John Landis 1980-ban készült zenés filmvígjátéka. A főszereplők John Belushi és Dan Aykroyd mint „Joliet” Jake és Elwood Blues. A filmben a blues élő legendáinak számító zenészek szerepelnek és zenélnek, többek között Aretha Franklin, Ray Charles, James Brown, Cab Calloway és John Lee Hooker. A sztori úgy indul, hogy Jake Blues épp fegyházból szabadul, ahol három évet ült fegyveres rablásért. Testvére, Elwood várja a kapu előtt egy ütött-kopott, leselejtezett rendőrautóval. Jake egy korábbi ígérete miatt a katolikus árvaházba mennek, ahol gyerekkorukat töltötték.

Egykori nevelőjük, Mary Stigmata nővér, gúnynevén a „Pingvin” elmondja nekik, hogy az árvaházat be fogják zárni, mert nincsen pénz a fenntartásra, és 5000 dollárnyi adóhátralékuk van. Jake felajánlja, hogy megszerzik a pénzt, azonban Mary Stigmata nővér kijelenti, hogy nem fogad el bűnös úton szerzett pénzt. Ezért újra kell szervezni régi bandájukat, a Blues Brothers-t, hogy becsületes úton tudjanak pénzt keresni. Nem folytatom, nézzétek meg, ha eddig nem tettétek, állat jók a zenék benne, vannak autósüldözések, és persze baromi jó arcok.

A filmben használt legendás autó a történet szerint egy leselejtezett 1974-es évjáratú Dodge Monaco rendőrautó. A forgatáshoz összesen 13 ilyen autót vásároltak, amelyek mindegyikét valamilyen speciális forgatási helyzethez alakítottak át. Például volt egy olyan darab, amelyik mindössze arra szolgált, hogy a film végén a Daley Center előtt darabjaira hulljon. A film elkészítéséhez összesen 60 rendőrségi autót vásároltak a filmesek, ezek túlnyomó részét a forgatás során, különböző akciójelenetekben összetörték. Megjelenése után a Blues Brothers tartotta az egy filmben tönkretett autók számának világrekordját.

A történet az 1998-ban bemutatott Blues Brothers 2000 című filmben folytatódik. A történet fő elemei hasonlóak, beleértve a nagy autós üldözéseket és zenéket. Ezt a filmet is John Landis rendezte, és a főszerepet Dan Aykroyd játssza, John Belushi halála miatt immár John Goodman-nel, Joe Morton-nal és a 10 éves J. Evan Bonifant-tal kiegészülve, ők az új Blues Brothers. Aretha Franklin és James Brown is visszatértek az első film hírességei közül, mellettük más neves zenészek, mint Sam Moore, Wilson Pickett, Paul Shaffer, B. B. King vagy Eric Clapton. Saját vonatkozás: a filmet valami reklámos vetület miatt sikerült annak idején premier előtt megtekintenem moziban, és többek között azért lett maradandó ez az élmény, mert valami kis ott tartott élő filmes kvízjátékon sikerült egy jó John Landis-válasszal megnyernem a film soundtrack-jét CD-n, amit azóta is nagy becsben tartok otthon - bár tudnám, hol van ;) A kedvencem mindenképpen a 'jam' a film legvégén, rendesen lúdbőrözök alatta...

Az első rész nem élő főszereplője tehát vitathatatlanul a kiszuperált Dodge Monaco rendőrautó, amelyről a részletek megtalálhatók a matchboxaddikton, így én most a hajtás után a saját példányom képeivel folytatom.

A Blues Brothers 2000-ben látható Ford LTD Crown Victoria szintén emlékezetes darab, de végül korántsem vált akkora ikonná, mint az elődje. Ennek ellenére ezt is elkészítette a Johnny Lightning a Hollywood on Wheels sorozatában, és hasonlóan az előzőhöz ezt is láthattátok már pittlarennél, de ez sem akadályoz meg abban, hogy most elétek tárjam a sajátom:

Bár már mutattam korábban is BB-járgányokat, az egyik volt ugye a böhöm Corgi, amit szeretek, a másik pedig a téves Pontiac, amit kevésbé, kétségtelenül ez a páros a király, típusazonosak is, MB-méretűek is, mi kell még? Viszont most rájöttem, hogy talán másokat is érdekelhet a Corgi több szögből, így nem önzőzök, ezt is mutatom:

Jól sikerült kisautó, én nagyon szeretem. A kerekei talán egy hangyányit lehetnének nagyobbak, de legalábbis szélesebbek, az összhatás ennek ellenére olyan tapogatnivaló. A hiányzó visszapillantót azóta sem sikerült pótolnom, de majd talán egyszer. Súlyos szerkezet egyébként, alul is fém, kisgyerek kezébe ezért nem szívesen adnám, még megöl vele egy másikat...

Ja, még valami, kaptok videót is, de direkt nem BB-t, hanem egy másikat, amelyben a BB-ban is feltűnő Isaac Hayes adja elő az egyik legjobb számát - csak Annamari észre ne vegye, mert letilt a picsába:

Vége lett a hétnek, hétfőn egy újabb tematikus kezdődik, remélem, tetszeni fog, és ha igen, azután megint egy - vagy nem, majd meglátjuk, ugye ember tervez...

Címkék: film police johnny lightning

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr82633409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dancergee · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2011.02.04. 09:44:01

Na végre, ezek akkor immár Nálad is "X"-elve :)

A filmeket anno nem láttam, kb fél éves élmény mindkettő,összeségében, csak annyi hogy nem lett kedvence, de nem volt rossz. Az tény, hogy egy halom illionoisi cs chicagoi verdát lezúznak benne :)
Egyszer mindenképp kötelező megnézni.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2011.02.04. 09:54:54

@Dancergee: Sokat kellett rájuk várnom, de nagyon baráti áron érkezett a kettő - igaz, csomagolás nélkül. Magamtól nem nyitottam volna ki őket...

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2011.02.04. 20:29:37

Szép vasak :-) Én nem bírtam megállni, "blisztertelenítettem" a gépeket. A Corgi pedig - hiányzó tükör ide vagy oda - egyszerűen brutális.

Dancergee · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2011.02.04. 22:28:52

@pittlaren: "blisztertelenítettem" --> szép szó :)

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2011.02.04. 23:17:46

@Dancergee: Ugye? Az MTA neológusként alkalmaz :-) Remélem, a Nemzeti Média Hatóság a kommenteket nem fürkészi, mert ezé' a szóért tutira elsötétítik a képernyőt...izé..monitort :-)
süti beállítások módosítása