Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (783) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (79) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (182) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (84) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (239) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (167) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • Mesterséges Geci: Komplett agyhalál ez a BLM-esek által indított letámadás az értelem ellen... :((( Arról tudtam, hogy pl. a github-on az addigi "master" branch "main"-re változott. Meg arról, hogy az IT-ben addig te... (2024.05.12. 05:10) Már nem Slave
  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Reklám

RÁJEN 2012.09.19. 08:00

Egy újabb, amit mi csináltunk:

Egyszerű darab, szinte nulla pénzből. Hogy tetszik?

Címkék: reklám

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr794783312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.09.19. 10:30:05

Végre egy reklám, ami ha elindul a tévében, már az elején emlékszem rá, hogy kit népszerűsít, mert JÓ. Van pár olyan, amire azért emlékszem, mert szar, rosszabb esetben még idegesít is -

www.youtube.com/watch?v=jfaj0CEoa3s&feature=related

www.youtube.com/watch?v=Gl-Vd48R60E

www.youtube.com/watch?v=qsgzJKQ8-MA
(Ez utóbbi ez szerintem kibaszott ijesztő is.)

- és nálam pont azt érték el, hogy soha a büdös életben nem leszek az ügyfelük, még akkor sem, ha amúgy a termékük, vagy a szolgáltatásuk még jó is lenne amúgy.

Az is tetszik, hogy pozitív a hangvétel: "a fickónak van melója, de miért ne szerezhetne egy jobbat".

Szerintem nem a sok pénz teszi a jó reklámot, mert minden idők legjobb magyar tévéreklámja még ennél is kevesebb pénzből készült. (Csinos csaj hasal az ágyon. Csöngetnek. Kiszól: "Ki az?" Férfihang válaszol: "Én!" Csaj nagyon buta arckifejezéssel, hülyepicsa hangon: "Én?" Narrátor: "Szép még lehet!" Reklámozott kozmetikumra átvág. Szénné röhögtem magam rajta.

Annyi kritikai észrevételem még lenne, hogy remélem a HP-tól kaptok majd karácsonyra valami szép ajándékot a termékelhelyezésért. 8-]

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2012.09.19. 18:57:14

Egyszerű, érthető és még poén is van benne, nekem tecc.
Soha rosszabbat ;-)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.28. 09:06:27

Na, akkor jöjjön egy negatív észrevétel, remélem nem haragszol meg érte.

Ennek a spotnak a legnagyobb hibája, hogy baromira nem aktuális. Ha minden szuperül működne a világgazdaságban, szépen nőne mindenhol a GDP (főleg nálunk) és az emberek kényük-kedve szerint váltogathatnák az állásukat szinte passzióból, akkor igen jó lenne. A mai világban ez inkább irritál én speciel (aki több, mint egy éve melót keresek és NINCS, hangsúlyozom NINCS még akkor se ha a profession.hu-n már lassan törzsgárda vagyok) azonnal elkapcsolok ha meglátom.

35 évesen céges kocsi hordja a gyereket az oviba? Hol? Max. vmelyik nagykövetségen, esetleg egy óriásmultinál, ahol az amerikai központból ideküldenek valakit büntiből és hogy ne sírjon a szája, hát ezt is megkapja hozzá.

6 éve az év dolgozója és nem tetszik a meló? Csak ezért váltani 2012-ben ilyen helyzetben? Ez álomnak is gyenge.

Ne haragudj, tudom ez az én véleményem, nem is kell elfogadni, de nem jó. Sőt rossz... :-(

És nem a keserűség beszél belőlem, hanem a realitásérzet.

Béke

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2012.09.28. 11:13:32

@klarky: Nem haragszom, nem vagyunk egyformák, és pont ezért érdekelnek az ellenvélemények is. Special 35 évesen nekem volt cégautóm (épp), pedig csak egy reklámügynökségnél dolgoztam, nem is a legmagasabb pozícióban. Aztán váltottam, mert váltanom kellett, majd újra. Most nincsen céges autóm, de kibírom, használom a sajátomat. Szerintem az nem rossz üzenet, hogy ha egy helyen nem érzed jól magad, és van lehetőséged, válts! Ebben segít a profession, és nem azt mondja, hogy márpedig mindenképp válts. Erre egyébként igyekeztünk is odafigyelni a készítésnél, hogy ne nagyon bántsunk meg senkit, mert azért a piaci helyzet ránk is hat, nem csak kívülről nézzük. Sarkítok, de ennyi erővel plazmatévét sem szabadna hirdetni, mert egyeseknek a gázszámla befizetése is gondot okoz... Érted. Elintézhető lenne ez annyival, hogy ebben az esetbe nem te vagy a célcsoport - és egy tömegmédiában, mint a tévé, óhatatlanul nagy a holtszórás, azaz eljut az üzenet olyanokhoz is, akiket nem céloz. Szerintem ez van most a te esetedben is. És ha egy évi keresés után mégis megjelenik a véleményedben a keserűség, ez tök természetes, én másfél hónapig kerestem, szar volt az is, tele bizonytalansággal, így meg tudom érteni, hogy egy év után ez még durvább... (Milyen melót keresel amúgy?)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.28. 11:31:58

@RÁJEN: A céges autó, mint üzenet nem elrugaszkodott, persze ilyen van. Sőt, még csak nem is kell menő mérnöknek vagy bármilyen szakembernek lenni ahhoz, h adják, hisz pl. egy területi képviselő is kap és zömmel saját célra is felhasználhatja a mindennapokban. Tehát ez nem gond. Ami a gond nekem ebben az egészben (és nem szeretném magam ismételni), hogy az emberek nagy része manapság:

a., Örül, h van bármilyen munkája, azaz hacsak nem muszáj nem ugrál, nem vált, kivár.
b., Akinek nincs ma-holnap bármit elvállal, csak legyen valami.

Épp tegnap voltam egy interjún egy multinál, ahol azt mondta nekem a HR-es nem túl emelkedett stílusban, h én most kiszolgáltatott helyzetben vagyok, azt fogom elvállalni ami van és annyiért, amennyit adnak. Mélyen hallgattam, mert nem akartam vele vitázni (amúgy is durva volt, mint a pokróc, vagy csak ez volt - többek közt - a stresszteszt), de azért ez nem így van. Nyilván nem fogok elmenni utcát seperni amíg nem muszáj, ha már ennyit tanultam és dolgoztam ne adjam már le akármilyen mélyre. Gondolom ő ezzel az alkupozícióját akarta erősíteni, h majd alamizsnáért is elmegyek hozzájuk, de finoman tájékoztattam, h ez nem feltétlenül így van.

Visszatérve a reklámhoz. Nagyon hatásos lenne, ha elkészülne fordított szemszögből is a spot. Ugyanúgy ülne vki a gép előtt, szomorkodna, majd jönne az üzenet:

- Unja, hogy naphosszat az álláshirdetéseket böngészi és nem talál semmi testhezállót?
- Szeretné, ha munkáltatója megbecsülné önt és gyerekét céges autóval hordhatná óvodába?
- Regisztráljon a prof.hu -ra, mert álmai állása már várja!

Szerintem ez sokkal több embert hívna kattintásra, mint az eredeti verzió, különösen ha figyelembe vesszük, h aki akkora spíler, mint a reklámban szereplő srác, az vagy a kapcsolati hálója révén, vagy fejvadász révén, vagy cégen belül esetleg más telephelyen, országban fog tovább lépni és legkevésbé sem a hirdetéseket fogja bújni.

Egyébként - jelenlegi helyzetemen túlmenően - azért is érintett meg a dolog, mert a marketingben - ha mondhatom a szerénytelenség látszata nélkül - némileg otthon vagyok, a közgázon marketingből írtam a szakdolgozatomat. Amúgy van egy mérnöki diplomám is, azaz mérnök - közgazdász lennék, 3 év pénzügyi és projektvezető gyakorlattal és előtte műszaki dolgokkal foglalkoztam hosszú évekig.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2012.09.28. 11:38:09

@klarky: Mondok még valamit: az általad leírt alternatív forgatókönyv pontosan az, ahogy az eddigi itthoni álláskeresős portál-hirdetések operáltak. Szinte kivétel nélkül mind ezen az insighton indultak el - és részben ezért bele is simultak az észrevehetetlenség tengerébe. Ezért akartunk csavarni egyet, és részben új célcsoportokat megszólítani, hiszen azok az emberek, akiket leírsz, és sajnos magad is közöttük vagy, pontosan tudják, hol és hogyan kell keresgélniük. Ezzel a szpottal mi új igényeket generálunk bizonyos értelemben. Nem feltétlenül akarom védeni a mundér becsületét, csak egy kicsit, viszont tökéletesen el tudom fogadni, hogy sokakat zavarhat ez a megközelítés. És persze ez nem jó érzés.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.28. 12:26:38

@RÁJEN: Talán annyiban nem, hogy a prof.hu a legnagyobb állásportál, ami a minőségibb pozíciókat hirdeti komoly munkaadókkal.

Aki a prof.hu-n keresgél az nem ács, asztalos, kőműves vagy tetőfedő (semmi bajom ezekkel a szakmákkal, sőt) hanem közgazdászok, mérnökök, stb.

Tehát itt azt nyomatékosítanám, h ha itt keres valaki, akkor nagy valószínűséggel olyan állásokat talál, ahol a céges autó kitüntetésekkel és egyéb jóságokkal realitás lehet.

Szerintem a prof.hu-t így kellene megkülönböztetni a többi portáltól.

Mondom, nem azzal van a bajom, h ezeket a dolgokat előveszi a kisfilm, hanem azzal, hogy 2012 Magyarországában nem valós képest fest a munkaerőpiacról, egyszerűen torzít.

És ha látja egy álláskereső ezt a reklámot (és ne engem vegyünk példának, mert én bízom benne, h valahol van igény a munkámra és a képzettségemre, csak még nem találtam meg, mondhatni optimista vagyok és nem csüggedek), de aki otthon ül a totális kilátástalanságba azt mondja:

Óóó, persze, nézd már a nagyvárosi mérnök yuppie urat! Ott ül a jóban és még fecereg, ha annyira nem jó neki a zsíros állás cserélek én vele, vagy ha más nem küldök pár csekket fizesse már be helyettem útban az ovi felé.

Na mindegy, semmi gond, csak én így látom. Lehet, ha én ülnék kisfilmben szereplő a srác helyében én is azt mondanám, miért keressek 400-at, ha kaphatok 500at is...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.10.03. 15:39:24

Szia!

Bocsi, h visszatérek, csak egy kérdés: Hallottad mostanában a rádióban a jobline spottot?

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2012.10.03. 15:44:50

@klarky: Térj vissza bármikor! Nem, milyen?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.10.03. 15:54:31

@RÁJEN: Nagyon klassz és szerintem nagyon eredeti.

Csuja Imre hangján szól egy meglehetősen pökhendi és szemét főnök, h hogy bánik az alkalmazottakkal. pl.: este küld nekik egy sms-t, h reggel mivel kezdjenek. De csak azért, h érezzék, h törődik velük. Ebédidő előtt ad egy kis sürgős feladatot, csak, hogy nehogy elmenjenek ebédelni. stb.-stb.

És akkor az a vége, hogy keresni jól is lehet, új munkahelyek várnak a jobline.hu-n.

Nagyon jó, ha teheted hallgasd meg!

:-)

/class fm rendszeresen adja Próbáld ott! :-)/
süti beállítások módosítása