Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (77) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Product placement

RÁJEN 2014.05.19. 08:00

Audi-Tony-Stark-Innovation-Challenge.jpgFormabontó leszek, a céges-cafés blogra írt dolgaimat eddig itt is szinte mindig bemutattam, de most ide írom először, aztán majd később oda. Product placement megvan? Termékelhelyezésnek hívják magyarul, eklatáns példája volt nem olyan nagyon régen, amikor Stohl Buci egy kólásüveg mellől kommentálta a VV-lakók beköltözését. (Az ő egy tök másfajta beköltözését pedig valami egész más kólás vonatkozás kísérte...) A reklámbiznisz egyik olyan területe ez, amely egyrészt szerintem nagyon izgalmas, másrészt soha semmilyen viszonyom nem volt vele. Hacsak azt nem vesszük viszonynak, hogy én is jót nevettem négy éve, amikor Rékasi „Zsolt” Károly a Barátok közt díszletébe becsempészte az aloe verás termékeit, új szintre emelve ezzel a család MLM-üzletét. Természetesen ez sem magyar találmány, és persze nem is új, a wikipedia szerint a 19. századra vezethető vissza, ekkor ugyanis a megtévesztően magyarnak hangzó nevű Verne Gyulánál például lobbiztak az akkori menőbb hajózási és a közlekedési társaságok, hogy említse meg őket a regényeiben. Más kérdés, hogy aztán több hajózási és a közlekedési társaság végül a regényeiből kölcsönzött nevet magának. Igazán általánossá a 80-as években vált a gyakorlat, sőt mintegy 10 rövid évre rá már mi magyarok is rendszeresen találkozhattunk termékelhelyezéssel a Szomszédokban vagy a Família Kft-ben (és akkor az Ötvös Csöpi-filmek szinte állandó szereplőjére, a Club Tihanyra most nagyvonalúan ne is térjünk ki), ez utóbbiban ráadásul sokszor zavaróan sűrűn és direkt módon – előbbiben pedig gyakran nagyon is sután

otvoscsopi.jpg1996-ban betiltották ezt Magyarországon, de 4 éve megint lehet, „bizonyos keretek között”. Viszont már megint többet írtam bevezetőnek, mint szerettem volna, mondok, mutatok inkább pár érdekesebbet Amerikából:

1) 1982-ben az E.T.-ben a főszereplő kissrác kis csokikákkal csalogatja be az űrlényt a házba. Spielberg eredetileg ezt a jelenetet M&M’s csokival tervezte, de a Mars elzárkózott, jött hát a beugró, a Hershey. Állítólag (azaz egy 1983-as People-cikk szerint) a profitjuk 65%-kal növekedett a film bemutatását követő időszakban.

CC_Hershey-Reeses-Pieces-ET-s.jpg

2) A 2003-as Olasz melóban, amely film az 1969-es eredeti remake-je, fontos szerepet kapott három Mini – persze új Mini, az eredetiben régi Cooperek voltak. A BMW nagy örömmel bocsátott 30 darab autót a produkció rendelkezésére, és bár a film nem vált igazi blockbusterré, az eladások 22%-kal növekedtek ezután az előző év hasonló időszakának eredményeihez képest. Kritikusok szerint a filmben át is estek a ló másik oldalára, mert a három autó lejátszotta Mark Wahlberget a vászonról, de szerintem a BMW emiatt nem panaszkodott.

  • Autós témában sokat tudnék még írni, ott vannak a Transformers-filmek a sárga Camaróval (ami ugye GM-brand, a gonosz álcák inkább a Ford istállójából választottak), a Jurassic Park folytatásában speckó ML Mercikkel csapattak, a Bosszúállók tele volt Acurákkal, James Bond egy pár film erejéig a BMW-nek csábult el, anno Martin Riggs a Halálos fegyverből a GMC-kre esküdött, a Vasember-filmek pedig az Audit reklámozták erősen (volt is némi bonyodalom), de ha láttátok a legújabb Star Trek-filmet, észrevehettétek benne a négy karikát egy 23. századi lebegő autón is…

3) Top Gun: mindannyiunk kedvenc szcientológusa nem aprózta el, amellett, hogy az egész film lett belehelyezve az amerikai haditengerészetbe, és nem fordítva, az 1983-as Kockázatos üzlet c. film után másodjára is fellendítette a Ray Ban népszerűségét, akkor a Wayfarer napszemüveget viselte (konkrétan megmentve ezzel a típust a kihalástól), három évvel később pedig az Aviatort. Ezt a típust eredetileg onnan ismerhette meg az amerikai közönség, hogy Douglas MacArthur tábornokot egy ilyenben fotózták, amikor az amerikai csapatok megérkeztek a Fülöp-szigetekre a II. VH alatt (a képen ő):

MacArthur_s.jpg

Az addig stagnáló Aviatorok forgalma 40%-kal nőtt, a haditengerészet pedig jelentős növekedést jelentett a jelentkezések számát illetően, de pontos számot nem közölt.

4) A Google kimaxolta: tavaly készített egy egész estés reklámot Owen Wilson és Vince Vaughn főszereplésével Gyakornokok címmel, amire aztán azt mondták, vicces mozifilm, és be is mutatták, ahogy a rendes filmeket szokták. Emberek pedig jegyet vettek és megnézték.

The-Internship-poster-s.jpgHát nem zseniális???

Címkék: reklám film

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr746169565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.05.19. 11:40:45

"1982-ben az E.T.-ben a főszereplő kissrác kis csokikákkal csalogatja be az űrlényt a házba. Spielberg eredetileg ezt a jelenetet M&M’s csokival tervezte, de a Mars elzárkózott, jött hát a beugró, a Hershey."

Ez bizony így van! Itt a bizonyíték:
www.youtube.com/watch?v=AfAzUAxWELU
Miközben világosan emlékszem, hogy a könyvben még M&M's van.

"de ha láttátok a legújabb Star Trek-filmet, észrevehettétek benne a négy karikát egy 23. századi lebegő autón is…"

Rájen, ez biztos? Megkockáztatom, hogy elég jól ismerem a Star Trek univerzumot és bár tiszta szívből gyűlölöm az _új_ Star Trek univerzumot - részletek: vizlepcso.blogspot.hu/2013/08/szar-trek-sotetseg-az.html -, mert a megcsúfolása mindennek, ami Trek, biztos felfigyeltem volna repkedő Audikra. Az biztos, hogy volt egy víruskampány a régi- és az új univerzum Spockjaival - Leonard Nemoy és Zachary Quinto. Lásd: www.youtube.com/watch?v=KDHa13ndpbo Viszont a filmben én nem emlékszem ilyesmire! Az is jelent talán valamit, hogy a betegesen szőrszálhasogató IMCDB nem hoz a 2009-es Star Trek-ben Audit, míg pl. a C2-es Corvettet igen, az Into Darkness meg egyáltalán nincs benne az adatbázisukban. Márpedig az összes ilyesmi fent szokott lenni ott, pl. az I, Robotban benne vannak az Audik - hát ha volt hangsúlyos product placement, az az! Kicsit sok volt, de még nem zavart.

Én a Top Gunból, Maverick dzsekijét szerettem volna egy időben nagyon... Err... Az az igazság, hogy még most is nagyon szeretném! 8-)

A Gyakornokok valami olyasmi, amit Owen Wilson és Vince Vaughn majd egy idő után NAGYON szeretne letagadni. Mint Spielberg a Star Wars Christmas Specialt. ;-)

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.05.19. 12:57:29

@Sam. Joe: Star Trek-ügyben nem vagyok teljesen biztos, mert nincs olyan lejátszó a gépemben, ami alkalmas normális kockázásra, de erről a járgányról lehet szó: www.youtube.com/watch?v=WgBXt7etjTQ
A négy karikát kurvára nem látom, de a ledes nappali fényt az első lámpákban, amiket konkrétan az Audinak köszönhet a világ és a tuning-társadalom, abszolút lehet látni. Az Ender's Game-ben is látványos volt, de szerintem a ST-ből kivagdosták.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.05.19. 13:05:42

@RÁJEN: Én azt frankón hajtóműnek gondolom, a Trekben amúgy is hagyománya van annak, hogy minden ilyen cucc, amitől megy a hajó, az világít előre. Szóval nem győztél meg. 8-)

Közben eszembe jutott a pilótadzsekik gyártója: Avirex. Szóval szerintem ők is köszönhetnek ezt-azt a Top Gunnak, nem csak a Ray Ban.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.05.19. 13:11:01

@Sam. Joe: Tőlem az is lehet, nem akarlak meggyőzni ;) Az Avirex dzsekik elég jó cuccok, nem csodálom, h vágysz rá. Egyszer majd én is szeretnék, de sok más van előtte a bakancslistán.
süti beállítások módosítása