Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Bukó

RÁJEN 2020.04.01. 18:00

fej.jpg

Ma divatpercek következnek. Jó múltkor mutattam az "új" bukósisakom, amit azóta is nagyon szeretek, és el is terveztem, hogy ha egyszer lesz egy komolyabb motorom, veszek a feleségemnek és a lányomnak is valami hasonló kaliberűt. Persze az enyém is, meg amiket sikerült beszerezni, azok is eléggé a belépőszintet képviselik mind minőségben, mind árban, sőt talán még azt sem, hiszen Dodor meg is mondta, hogy 60.000 alatt csak nyuszimotorra vegyünk, és egyébként is annyiért vegyünk sisakot, amennyit szerintünk a fejünk ér - ez szerintem egy durva érzelmi zsarolás, és persze majd egyszer lehet, hogy szükségét fogom érezni egy százezres sisaknak, de most még nem tartok, tartunk ott. A sisakkereséses tervemhez nagyon jól jött a Shox nevű motorosáruház karácsonyi akciója, amely során azt csinálták, hogy december közepétől január közepéig minden nap egy rakat cuccot erősen leáraztak - főként persze kifutó típusokat, utolsó darabokat, nem keresett színeket stb. Elkezdtem figyelgetni ezeket az akciókat, és egymástól úgy egy hét különbséggel meg is vettem az alábbi két JET típusú sisakot, S-est a páromnak (fekete-fehér-pink), XS-est a lányomnak (fekete-szürke-narancs), persze a felpróbálást nem elsunnyogva:

shox.jpg

jet_fighersv_maze.jpg

Utánanéztem, ezek magyar tevezésű sisakok, nyilván persze nem itthon gyártják, de a vélemények és tesztek alapján nem szarok. Oké, egy Hayabusára nem ilyet vennék, de Hayabusát sem vennék :) Kb. annyit tudnak, mint az én MT-m, plusz mindkettőben van belül lehajtható napszemüveg. Ja, és adtak hozzájuk pinlock-betétet is. Még szeretnék egy egyszerűbb mocis kabátot az asszonynak, és közben a lányomé meg is lett, használtan vettem neki egy remek protektoros bőrdzsekit, ezt is mutatom:

img-8902.JPG

Kicsit komolyabb, mint a sajátom, tele van protektorral mindenhol. Mondjuk mivel van külön felcsatolható hátprotektorunk is, a feleségemnek szánt kabát hiánya egyelőre nem égető. Majd lesz valami úgyis. Ja, ha már ilyen ügyesen sikerült akciós cuccokat beszereznem, mutatok még valamit:

img-8838.JPG

A munkahelyem közelében található Moto nevű motorosbolt garázsvásárt hirdetett még valamikor januárban a FB-on, így valamelyik nap ebédszünetben átballagtam megnézni, mit adnak. Egy teszkós bevásárlókocsit töltöttek már csak meg az eladó szirszarok, de azért az rendesen tele volt: használt kabátok, bukósisakok, kesztyűk, térdvédők, plusz egy jó néhány tükörpár. Próbáltam egy párezer forintos felhajtható állú bukósisakot, de sajnos lötyögött a fejemen az L-es méret, tehát valszeg a belső párnázása már nem volt az igazi, a külső karcok amúgy nem zavartak volna.  Nem hoztam el. Viszont észrevettem szemre elég jó állapotú "krosszmotoros" térdvédőket (biztos nem azok, inkább csak én nevezem annak), amiket 1400 forintért vesztegettek. Egy hibájuk volt: mind a hat tépőzár elgyengült. Na, mondom, ezt meg lehet oldani. És így is lett. Szerváltam hozzá csíkban tépőzárat mintegy 500 forintért, egy varrásban penge kolléganőm pedig egy este szépen felvarrta géppel mind, és kész is lett! Nagyon örülök ennek is, kicsit talán komolyabb, mint a kicsi szettem, amit eddig használtam... És ha már ott voltam, vettem egy olcsó, bukó alatt viselhető "símaszkot" is, a hűvösebb napokra, de erről nem csináltam képet. Vettem aztán a vaterán, 3-3000 forintért használtan egy remek esőkabátot (igaz, nem motorosat, hanem vitorlásat, C&A márkájút) és egy kiváló Fila esőnadrágot, ez utóbbiról viszont képem is van megint - mondjuk fény híján elég szar lett:

img-8860.JPG

Kitaláltam közben, hogy kellene egy kimondottan motorra való csizma vagy bakancs. Aki ismer, erre megkérdezhetné, hogy ember, miért nem jó a meglévő, szinte napra pontosan 20 éves, de a mai napig jó kiállású acélbetétes Martensed erre a célra? Elmondom: pont az acélbetét miatt. Abban a surranóban épp az tetszik, hogy olyan bumszli az orra, de motorozni nem annyira jó benne, mert a váltót jóval nehézkesebb kezelni benne, mint egy akármilyen normál orrú cipőben. Ezért az egyik FB-os "szakcsoportban" vettem használtan egy nem acélbetétes Martenst :)

img-8879.JPG

Ugye látszik a különbség? Ez az újabbik darab (a vásárlásig azt sem tudtam, hogy a Dr. Martensen belül vannak mindenféle típusnevek, ez speciel az 1460 Newton Light-ra hallgat) egyébként valami könnyített verzió is ráadásul, tényleg olyan a régihez képest, mint valami pillecukor. A február 22-i hétvégén pedig már motoroztam is végre, igaz, csak két napot, ennyit engedett az időjárás:

y14.JPG

Nőnap alkalmából aztán kilátogattam a Lőrinci piacra, ahol ez a szép új pár lett az enyém - kellett valami a hűsebb reggelekre, mert a régebbim kimondottan nyári kesztyű, 15 fok alatt nagyon nem az igazi:

img-8983.JPG

Hát ezzel az újjal ilyen probléma nem lesz, ráadásul valami márkás cucc. Március 13-án aztán ugye beütött a koronavírus miatt elrendelt mindenféle intézkedés, korlátozás, ilyesmi, jól beterveztem, hogy akkor a 28-ával kezdődő hétvégén végre tudok majd többet motorozni, ahogy megjött a jó időjárás, erre PONT attól a naptól kijárási korlátozást is bevezettek. Szerencsére a saját gyerek meglátogatása kivételnek számít, így elgurultam Biatorbágyra, hogy a legnagyobb utódom is megkaphassa egyrészt az apai látogatást, másrészt az új csukáját:

img-9097s.jpg

Apja lánya :) A méret jó lett, jól is áll, menőség van. Folyt. köv.

Címkék: yamaha honda

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr1115407288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása