Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Karácsonyi Lego masters

RÁJEN 2023.12.30. 12:30

guard.jpg

Ahogy legutóbb írtam, kicsit lehetett rá számítani, hogy lesz még folytatása a legós posztnak, és hát mi mást hozott volna a Jézuska a kisebbik gyermekemnek, mint néhány csodálatos új Lego készletet. Félix már jó ideje spórol egy nagy készletre, eladogattuk egy csomó régi játékát, de nem jött össze az az összeg, amire szüksége lett volna, így kénytelenek voltunk felírni a karácsonyi kívánságok közé, hátha úgy meglesz. És meglett a 75354-es számú Coruscant járőrhajó. Ha ismerős a forma, az nem a véletlen műve, ugyanis láthattuk már itt, de azért ez nem teljesen ugyanaz, mint a Gunship, csak majdnem. Lapozzatok!

Itt van róla egy olyan kép, ahol egy picit jobban látszik, de ez ugyanúgy egy rajongói render, mint a legfelső kép, a filmből kivett kockákon ugyanis csak piciben és homályosan látható, de itt azért látszik a lényeg:

guard_ship.jpg

A hajó festése jól illik a piros-fehér ruhás klónokhoz, ezeket más néven shock troopereknek is nevezik, és valamikor régebben volt is ilyenem, de most szerencsére jött egy pár új. A készlet magas ára miatt ezek a minifigek is igen drágák, és ha később nem jelennek meg ilyen-olyan olcsóbb szettekben, akkor ez így is marad, sőt.

img_5095.jpg

img_5097.jpg

img_5099.jpg

img_5100.jpg

A hajó és a hozzá járó öt emberke összesen 1083 darabból áll, így nem csak a doboz, amiben érkezett, hanem az összerakott végeredmény is igen impozáns méretű. Míg az "elődmodell" legnagyobb dobása a tolóajtók mellett a szétnyitható orrész volt a mágneses emelőszerkezettel, itt ilyesmi már nincs, de a nagyok mellett két kisebb ajtó is felnyitható a hajón elöl-oldalt, plusz van hátul is lenyitható rámpás ajtó.

img_5101.jpg

Az öt új minifig nagyon tetszik. Három nevesített szereplőt és két közkatonát kaptunk: Palpatine kancellárt (itt ugye még nem császár), Amidalát és Fox parancsnokot, és ez utóbbit a páncélja is megkülönbözteti a mezei klónkatonáktól. A gyűjteményünkben egyik sem volt meg korábban, ez külön öröm, de még hosszú a listája a legóban beszerzendő ismertebb Star Wars-szereplőknek...

img_5096.jpg

img_5102.jpg

Ez a lista egyébként most szerencsésen még egy tétellel rövidült, ugyanis az Ahsoka-sorozat körüli hype eredményeként próbáltunk megoldást találni a címszereplő beszerzésére, és egy nemrég kifutott készlet hozta erre a megoldást, a 75310-es, a Párbaj a Mandalore bolygón. A Clone Wars sorozatban ez amúgy egy elég ütős rész volt, találtam is róla egy tök jó videót, amit most itt meg is nézhettek: 

Nem egy nagy készlet ez, mindössze 147 darabból áll, a két minifigurán kívül nem is nagyon van benne semmi emlékezetes, csak egy trón meg valami díszes szekrény, de jól el lehet vele játszani. Mutatom:

img_5103.jpg

img_5105.jpg

A trón alatt egy rejtett fiókban egy kézifegyver található. Ha még nem mondtam volna, a Clone Wars sorozatot imádom, például azért is, mert az utolsó pár évadban megdöbbentően klassz fénykardpárbajokat láthattunk, amik közül a legjobbnak így meglett a legós feldolgozása is, aminek nagyon örülök - és szerencsére a gyermeknek is sikerült így boldogságot okozni.

maul-ahsoka-duel-phantom-apprentice.jpg

Mint írtam, ez a készlet újonnan már nem megvásárolható, legalábbis az üzletekben, de egy darabig szerintem még viszonylag elfogadható áron beszerezhető lesz másodkézből, akár bontatlanul is, ahogy nekünk is sikerült, illetve hát a Jézuskának ;) Az is öröm, hogy Ahsoka osztaga nem maradt vezető nélkül, teljesnek mondható már az a csapat is. És akkor most jönnek az extrák:

arm.jpg

Félix nem sokkal karácsony előtt megbetegedett, kórházban is eltöltöttünk egy másfél kellemes napot, de akkora hős volt a sokszori vérvételekkor és az infúzió bekötésekor, meg úgy összességében, hogy azt mondtam neki, kívánhat egyet a karácsonyi ajándékokon felül - ennek eredményeként megkapta azt a két korábbi készletemet, amelyeket még régebben vettem azért, hogy majd egyszer jó áron eladjam őket a jövőben, a 75267-es Mandalóri csatasort és a 75319-es Mandalóri kovácsműhelyt. Ezek hivatalos forgalomban már nem megvásárolhatók, bár az utóbbit láttam egy-két helyen online boltokban 40-50 ezer forintokért, de Marketplace-en, itt-ott meg lehet őket venni még viszonylag emberi áron. Mutatom először a kovácsműhelyt:

img_5110.jpg

Nagyon ötletes az egész, a nyitott olvasztókemence, amiben a beskar eszközök készülnek baromi jól néz ki, jól leköveti a készlet a filmsorozatban látható helyszínt, de a szett valódi erőssége a két speciális minifig, a kovács (aka Armorer) és Paz Vizsla (igen, tényleg ez a neve a sorozatban), ezek már szemmel látható összeget képviselnek árban, ha az ember külön szeretné őket beszerezni.

img_5107.jpg

Járt ehhez a szetthez is egy újabb Din Djarin, de ugyanebben a kiszerelésben már megvolt, ez nem hozott újdonságot. A készletet a gyermek rakta össze, ebben már elég ügyes, a matricák felragasztása azonban egyelőre nem megy tökéletesen, és ez sajnos látszik is, de mindegy, majd belejön.

img_5111.jpg

Mivel ez a helyszín a sorozatban jórészt mindig sötétben volt látható, a hangulatot így megvilágítva nem hozza, de ennek ellenére nagyon tetszik, jók a ki kiegészítők, mint pl. az egyik polcra felhelyezett nyers sisak, vagy a műszerek és szerszámok, a kis ülőalkalmatosság, minden. Na és akkor a csatasor:

img_5106.jpg

Négy nem nevesített minifig, mind különböző színekben és mintázatokkal, plusz pár fegyver, egy kis sikló meg valami löveg, és ennyi. Nem is kell több, a készletet egyértelműen a négy harcos miatt vettem meg anno, amik tök jól néznek ki. De tudjátok, mi néz ki igazán jól? Az összes mandalóri harcosunk egy képre rendezve! Le is cseréltem az alábbi képre a szirszarjaim blog FB-oldalának borítóképét:

img_5112.jpg

Legóban szerencsére idén is elég gazdag karácsonyunk volt, a nagyobbik fiúgyermek meg azt kapta, hogy a fapados PS Plus előfizetésünket Extrára bővítettük, így egy csomó játék vált elérhetővé, és mindezt megfejelte a család egy-egy remek babzsákfotellel a fiúknak, szóval azóta megint csapágyasra pörgetik a gépet, miközben teljesen ellehetetlenítik a közlekedést a nappaliban. De legalább mindenki itthon van... Ha nem beszélnénk addig, akkor minden kedves olvasómnak (annak az ötnek kábé) boldog(abb) új évet kívánok!

Címkék: star wars lego

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr3018282499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása