Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

KTM Chicago v2

RÁJEN 2024.03.02. 10:00

bike-thief.jpg

Február elsején, képzeljétek el, az a csúfság esett meg, hogy ellopták a bringám. Akivel még nem történt ilyen, az szerintem valójában elképzelni sem tudja, mennyire szar érzés... Ezt a bringát ráadásul nagyon megszerettem, persze költöttem és vigyáztam is rá, de hiába volt rendesen lelakatolva egy lépcsőházban, ez sajnos nem jelentett akadályt a tolvajnak. Csütörtök este történt már majdnem a belvárosban, másnap természetesen feljelentést tettem a rendőrségen, felpakoltam egy csomó helyre a neten, nyomravezetői jutalmat is felajánlottam, szombaton körbejártam a józsefvárosi piacot is, hátha rábukkanok, de nem jártam sikerrel. Viszont, és most figyeljetek, mivel egy céges rendezvényen voltam, a kollégáim másnap úgy döntöttek, hogy megsegítenek, és villámgyorsan összedobtak egy új (vagyis inkább másik) bringára valót! Nagyon megható volt ez az önzetlen kedvesség, és valóban tök nagy segítség is, szóval az a helyzet, hogy már meg is tudom mutatni az ellopott KTM Chicagóm utódját, egy másik KTM Chicagót!

img_5297.jpg

img_5298.jpg

Ennek más a színe, de lényegét tekintve nem igazán tér el, pont ugyanazt tudja - és pont ezért maradtam a típusnál, ami egyszer bevált, azon nem szívesen változtatok. Összességében jó állapotú, de azért látszik rajta, hogy használták, karcok előfordulnak, a markolatok végéből látszik, hogy egy-két esés is történhetett már, de érzésre tök egyben van, nem lötyög, nem nyiszog, nem kattog. Az ülés nekem kicsit kemény, úgyhogy előbb-utóbb lecserélem, érdekes módon az elődjén teljesen jó volt - ez is gyárinak tűnik, pedig Selle Royal felirat van az alján, ami egy jó nevű gyártó, szóval lehet, hogy beszállító a KTM-nél, nemtom. A gumik rajta viszont már zsír újak, ezeket én szereztem be - de nem is ehhez, hanem még az elődjéhez, csak arra még nem volt érkezésem felrakatni, ami így utólag kis öröm lett az ürömben, mert legalább ezek megmaradtak. Jó széles Schwalbe Fat Frank gumik, városba való mintázattal, de igazándiból az impozáns megjelenésük miatt szerettem beléjük, nem másért. Na jó, állítólag ezek tényleg jók is, nem csak szépek. Kellettek is egyébként, mert az újonnan beszerzett bicó abroncsai eléggé kopottak voltak, és akkor ezek után talán mondanom sem kell, hogy ezt is használtan vásároltam, én ezt így szoktam... A céges adakozásból összejött keretet a szakszervizben végeztetett gumicsere és beállítások költségével együtt is pont tartani tudtam (a kormány emeléséről valószínűleg majd később, egy következő körben gondoskodom), amit saját zsebből fizettem, az csak annyi volt, hogy el kellett mennem érte vidékre meg vissza, de egyébként is volt a környéken dolgom, így nem kellett kihagynom a vásárlás előtti próbakört. Az ezutáni első tekerés február 16-án délután, kellemes 12 fokban következett be, a közeli Városligetben mentünk egy kört állandó kerékpáros partneremmel, a legkisebb gyermekemmel:

img_5345.jpg

No tehát megint van min tekernem, és még vettem hozzá egy elég komolynak tűnő Black & Decker U-lakatot is, ami azóta felkerült rá a kis konzoljával, reményeim szerint ehhez azért már komolyabb felszerelés kell, ha valaki át akarná vágni. Cipelni persze nehezebb lesz, de talán ennyi plusz teher belefér...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr9318319589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.03.04. 18:20:12

1. Lopott bringák sorsa (rendőrségi info szerint) a legtöbb esetben, hogy alkatrészként adják tovább.
2. Black&decker??? Szerintem vegyél egy lakatot azt az izét meg... felejtsd el! ;) Kryptonite és társai (a többi márka nevét nem tudom) ami már lakatnak számít.
3. Rendőrségtől kapsz egy a nyomozás lezárásáról szóló határozatot, oszt jónapot.

Párom bringáját úgy vitték el, hogy valami hasonló, két-háromezer forintos zárral volt kikötve, a tolvaj kinyitotta, a biciklit odébb tette, a lakatot gondosan visszazárta és eltekert...

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2024.03.08. 18:53:35

@Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron, és hiába küldtem el a képernyőfotót meg az "eladó" adatlapját a rendőröknek, hiába beszéltem is velük és ígérték meg, hogy így akkor bejelentkeznek nála, nem történt semmi. Csak újabb pár nap múlva a határozat a nyomozás eredménytelen lezárásáról. Nem mondom, hogy nagyot nőttek a szememben...
A vásárolt U-lakat elég masszív, 13 mm-es vastagságú, nagyjából az említett Kryptonite és a nem említett OnGuard színvonalán, meglehetősen speckó kulccsal, szóval szerintem nem lesz gond vele. Emellett a motorom nagy láncát is használom a bringa lezárására, szinte biztos vagyok benne, hogy ha ezt látja a tolvaj, akkor inkább egy könnyebb préda után néz.

Mesterséges Geci 2024.03.09. 11:09:29

@RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, akkor nem működik.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2024.03.09. 20:41:16

@Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elmondtam a rendőröknek, is megértették, majd biztosítottak róla, hogy intézkednek. Hát, ennyire futotta. Mire elszántam maga, hogy akkor visszavásárolom, már nem volt meg a bringa. Remélem, az új tulajdonosától is ellopják.
süti beállítások módosítása