Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (77) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (179) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (39) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (164) subaru (5) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: 1. Lopott bringák sorsa (rendőrségi info szerint) a legtöbb esetben, hogy alkatrészként adják tovább. 2. Black&decker??? Szerintem vegyél egy lakatot azt az izét meg... felejtsd el! ;) Kryptonit... (2024.03.04. 18:20) KTM Chicago v2
  • Ződ2000: @RÁJEN: Mondjuk a 959 egy elég stabil műszaki alap volt a Dakarra... :) (2024.02.19. 19:29) Válogatás a 80-as évek legnagyobb slágereiből Vol 2.
  • Utolsó 20

Újabb 10 cseppet sem híres filmes autó

RÁJEN 2016.08.29. 08:00

Folytatódik a tavaly április végi poszt, mert már ott és akkor is megígértem, illetve kommentben érkezett pár tipp is - ezekkel kezdem. Pittlaren sugallására rögtön a Breaking Bad című sorozatból a főhős feleségének Jeep-jével:

filmes_jeep.jpgSkyler egy szép régi (na jó, a wikia szerint 91-es) Jeep Wagoneer tulajdonosa, amely ideális választás minden amerikai kertvárosi családanya számára - nagy, biztonságos, egyszerű. Szoros rokonságban áll a Cherokee-val, amit már Majorette formájában mutattam errefelé, régebben. A sorozatban az autónak azon kívül, hogy jön-megy, nincs jelentősebb szerepe. És a sok egyéb filmben sem, amiben egyébként még szerepelt. Folytatom ugyanezzel a sorozattal, de nem, nem a randa Pontiac Aztec lesz a téma, és nem is Pinkman Toyotája, főleg hogy ez utóbbit már mutattam - Gus Fring Volvo V70-ese jön:

filmes_volvo.jpgAmi miatt szerintem szupermenő választás volt az alkotók részéről, az az, hogy a fickó a környék legnagyobb bűnözője, annyi pénze van, mint a szemét, mégis egy ilyen autóval képes járni, amit rendőr a büdös életben nem állít meg... Még a Los Pollos Hermanos csirkés gyorsétterem tulajdonosához is jobban illene legalább egy BMW, mint ez, de a fickót megismerve teljes mértékben beigazolódik a választása, ez az ember semmit sem csinál véletlenül. De ismerünk még ilyet, csak ő pont a másik véglet: a Denzel Washington által játszott Alonzo Harris felügyelő a Training Day-ben (magyar cím: Kiképzés) egy vagány 79-es Monte Carlót vezet, mutatom:

Ez a kocsi Mortanius javaslatára került be a válogatásba, és a típus kisautóként már szintén szerepelt a blogon, de nem ez az évjárat, ilyenem pont nincs. Ahogy az alábbi évjáratú kis Hondák sem sorakoznak a többi Civic között otthon a polcon - az első, a megviseltebb a Rendőrakadémiából Hightower (Bubba Smith) gyakorlóautója (tipp by bandika57), a másodikkal pedig a Ponyvaregényben találkozhattunk, Bruce Willis ezzel ütötte el Ving Rhamest, és egy kis adalék, ugyanis Tarantino egy ugyanilyen kiskocsit jól beletett a tényleg kiváló Jackie Brown című filmjébe is, gondolom, szándékosan:

filmes_honda.jpgfilmes_honda_2.jpgfilmes_honda_3.jpgMivel más a rendszámuk, nem gondolom, hogy a címszereplő, Pam Grier kocsiját láttuk a korábbi filmben, már csak azért sem, mert az eléggé leamortizálódott a kalandok során. De térjünk vissza egy kicsit az amerikai vasakhoz, méghozzá egy Mustanghoz, amely Tomato77 javaslatára került a listára, A Kívülálló című Belmondo-filmből lehet ismerős - már akinek, mert nekem ez a film valahogy kimaradt:

filmes_ford.jpgMár csak az autó miatt is be kell pótolnom, és akkor ezt vehetitek ígéretnek. Addig is itt van kicsiben a típus egyszer egy Hot Wheels, aztán egy Matchbox formájában - jó, nem pont ugyanez, cserébe viszont annyi Mustang volt már a blogon, hogy külön címkéje is van oldalt. És akkor jöjjön egy ellenpólus, mármint a blogon való fellelhetőség szempontjából, Opel Manta ugyanis eleddig csak egyszer szerepelt a szirszarjaimon, ugyanakkor filmes autóként (is) van némi kultusza Magyarországon - a javaslat Ződ2000 nevű (valószínűleg egyszeri) olvasómtól jött:

filmes_manta.jpgAz egyesek által kultnak tartott német film már 27 éves, rossz is így belegondolni, hogy én erre még simán úgy hivatkoznék egy beszélgetésben, hogy nem olyan régi, pedig hát de. És már alig emlékszem a sztorira. Viszont az a jó hír nekem és mindenkinek, hogy itt megnézhetjük az elejétől a végéig ;) A címszereplő Opelt erősen feltuningolták a ma már gyakran megmosolyogtató 90-es éves stílusában, de szerintem ez a kocsi így, ahogy van, még ma is teljesen vállalható, abszolút kéne-kategória. Ahogy a fenti képen látható többi verda is. Ígérték, hogy lesz, de egyelőre semmi konkrét hír a folytatásról... Nyilván lesznek viszont további részei a Die Hard sorozatnak, amelyből most a harmadik részből emelném ki a Yugót:

filmes_yugo_1.jpgfilmes_yugo_2.jpg

A fentebb mutatott kis Honda után Bruce Willis ebbe is beleült, mint John McClane, de ezt szerencsére nem törték össze, csak szóban szapulták. Amerikában nem lett túl sikeres a jugók által exportált Zastava, vélhetően a filmben is elhangzottak miatt - viszont ha mindegyik ilyen kocsihoz járt volna egy aranyrúd is alapban, mint amilyet a filmben az ablak betörésére használtak, majd jól benne felejtettek, máshogy alakult volna. Végül, de messze nem utolsóként jöjjön Sam. Joe kérésére Taki bácsi Ladája a Szomszédokból:

Kultikus, mi más, ha ez nem?! "Rengeteg részben szerepelt, fontos része volt a sztorinak - azzal taxizott Taki bácsi." Hát igen, egy egész nemzedék itta a becsületes, segítőkész taxis szavait, még ha Zenthe Ferenc színészi kvalitásait nem is igazán tudta a teleregény teljes mértékben kiaknázni. Az egykori Tenkes kapitánya nyugdíjas korára vállalkozó lett, de továbbra is az igazság harcosa maradt, az elesettek segítője, a józan ész megtestesítője ebben az őrült világban... Pár érdekesség az autóról itt olvasható, a Szomszédok helyszíneiről pedig emitt, és némi bónusz taxis content is jár a végére, és persze ajánlóként korábbi Ladás posztok a blogól: egy, kettő, három, négy és öt. Jó szórakozást!

Címkék: retro film volvo honda mustang muscle

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr928903190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

camell · http://indafoto.hu/camell 2016.08.29. 09:37:25

Yugo, ami keveset fogyaszt, de legalább nem is megy :)

A Manta, Manta sztorija meg az, hogy a Mercis yuppie-t le kell győznie, mert különben ugrik a lakásra félretett pénz. Szögegyszerű.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.08.30. 08:57:04

@camell: mondjuk volt benne egy jó adag társadalomkritika, jó sok iróniával (fordrászlány+mantás csávó, újgazdag yuppie, strici a ferrarival), és benne volt az azt követő évtized számos meghatározó / elismert szinésze (Till Schwieger első nagyobb szerepe, vagy pl Michael Kessler mint Klausi (később ő saját műsort kapott autossagok.blog.hu/2015/10/29/kozerdeku_informaciok_10_szer_ami_kerulendo_ha_autot_vezetunk ) ).

És úgy mellesleg elég jól sikerültek az autós jelenetek is, a végén pl a Manta vS Merci vagy a nyitójelenet sokkal szebben öregedett, mint pl a sokat hypolt Bullit.

Dzsoni Kráncs 2016.08.30. 10:04:55

Yugo van a Hollóban is....el is hangzik:"Szar külföldi kocsi."

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2016.08.30. 10:21:38

Yugo van ebben is: en.wikipedia.org/wiki/Drowning_Mona

Sőt _csak_ Yugo van, mert a forgatókönyv szerint a helyszínül szolgáló kisvárosban tartóstesztelték őket.

lutria 2016.08.30. 11:45:27

@Ződ2000: Van egy másik Mantás film is,abban az utolsó legyártott Mantát nyeri meg a srác egy sorsoláson(Calibrát akar de pofára esik)először fel akarja gyújtani mert mindenki kiröhögi,de később megszereti és belép a klubba,a végén pedig egy hatkerekű Mantával legyőzi a Golfos szemétládát.

MGT 2016.08.30. 12:19:59

Richard Gere a Final Analysis c. filmben egy Saab 900 Convertible-vel:
www.youtube.com/watch?v=WUMxzI3BINg

szepipiktor 2016.08.30. 12:39:34

Nem értettem elsőre, hogy mi a poszt lényege, mert nem híres autóról mi alapján írnak posztot...?
Segítek, hogy ne fáradjatok:
www.imcdb.org
A filmekben fellelhető autók, kereshető címre, típusra, stb.
Megspórolhatjátok a posztot és lehet hasznosat írni.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2016.08.30. 12:42:22

@lutria: Elég szarul hangzik :D
@MGT: Ott a pont!
@szepipiktor: Köszi szépen a szerkesztőség nevében, ismerjük az oldalt és használjuk is. Ez a blog nem arról szól, h hasznosat írjunk, ez a poszt, illetve az előzménye meg végképp nem. Híres autós írás volt már egy csomó, de nem híres autós meg nem annyira, ez volt a motiváció. Ettől függetlenül gyere máskor is, hátha legközelebb találsz kedvedre valót!

zassz 2016.08.31. 10:47:15

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Pont ezt a filmet akartam hozni példának én is. Amúgy jó film, DeVito zseniális benne, ahogyan egyébként is lenni szokott. De a Yugo, ami hol rendőrautó, hol minden más szolgálati gép, hát azon besírtam rendesen:)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.09.01. 07:24:01

Mondjuk, a Pollos Hermanos elnöki V70-ével azért csak sikerült rendőri zaklatás áldozatává válnom.
Dettó ugyanilyenem volt, nem egy boyracer autó, de a rend éber őre állítólag 48 mph-val lőtt le (szerintem kizárt, de ugye amerikában a rendőrrel nem vitatkozol). 220 dollárba fájt a mutatvány 40-es táblánál.
Irónia? 2 nappal később vettem meg a Mustangot, azzal valahogy nem sikerült büntetést beszopni, pedig élvezettel hajtottam.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.09.02. 02:10:41

@RÁJEN: :) Van egy katalógusuk a gyanús filmes autókról.
Az nyer, aki leghamarabb birságol meg mindegyikből egyet.
Gyűjts össze mind!
süti beállítások módosítása