Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (782) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (78) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (180) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (83) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (238) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (165) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Gimme five

RÁJEN 2023.05.27. 10:00

polaris-slingshot.jpg

Bevezetésként annyit gondoltam, hogy továbbra sem tudok lejönni a Matchbox (és Hot Wheels) ötöspakkokról. A mai posztban is ilyeneket mutatok, de mielőtt rátárnék az elsőre, megmutatom a közvetlen elődjét, a kettest, tessék. Az immár III-as számmal jelzett Blue Highways pakk is öt kisautóval bír, ráadásul egyiknek sincs teteje, ez tűnt fel. Egy kivételével, mondhatni, semmi extra - de legfelül egy furcsa szerzet található, ami nem más, mint a Polaris Slingshot.

Kis jó szándékkal elfogadhatjuk autónak. Mutatom:

img-2613.jpg

Sikerült a pakkot úgy fotóznom, hogy épp az imént kiemelt darab nem látszik semennyire, elnézést. Külön nem is volt meg ez a modell nekem előtte, és ez nem is véletlen, ahogy az International Scout sem, mert az sem igazán tetszett, a Viper viszont már igen, ahogy a Miata és a 69-es Camaro SS is. Most vettem észre, ezt a Camarót még nem is mutattam itt a blogon, mármint külön, pedig volt régen egy átfogóbb Camarós poszt, de abból valahogy kimaradt - gondolom azért, mert akkor még nem volt ilyenem, de azóta lett, sőt van is még, ugyanis valamelyik régebbi ötöspakkomban is benne van, és azokat ugye nem szanáltam. Az öt kisautó így egyben - klubkártyával - 1800 forint volt a tecsóban, ami szerintem elég jó deal. Na de folytatom.

hp.jpg

Az immár sokadik "részét" megérő Hot Wheels-féle Nightburnerz sorozat az előzőekhez hasonlóan a (korai) FF, a NFS és társai által is gyakran és szívesen feldolgozott éjszakai autós életet idézi, illetve annak az ikonikus, vagy csak simán jellemző járgányait. Ezek lehetnek japánok, amerikaiak és európaiak is, csak a lóerők és a design számít, azaz egy aranybánya a Hot Wheels számára. Ennek a jegyében készült tehát a következő szeretetcsomag:

img-2614.jpg

Ebben a legújabb ötöspakkban helyet kapott egy Mazda RX7, egy Honda Prelude, egy Datsun 620, egy McLaren Speedtail (ez alatt azért nincs link, mert ilyenem korábban nem volt még) - és egy rendőrvalami legfelül. Ez utóbbi a fantáziajárgány mivolta ellenére nem is annyira gáz, de ettől még nem kedvelem. Ellenben a sárga Mazda és a fehér Honda nagyon király, az ezúttal matt khaki festést kapott Datsun pedig egyenesen csodálatos. A Speedtail (ami a valóságban egy limitált hibrid hiper-sportautó) is rendben van, de ebbe a társaságba kevéssé illik, sokkal inkább helyen lenne (talán lesz is) egy következő Exotics-csomagban. Ide pedig tehettek volna helyette mondjuk egy Nissan GTR-t vagy egy Suprát. De így is nagyon tetszik a csomag, marad egy darabig.

bugg.jpg

Végezetül pedig megint egy MB-csomag, az immár negyedik részét megért Autobahn Express. Az elsőt, 2019-ben, még más írásmóddal itt mutattam, aztán következett a második, de még nem sorszámozott darab, amit emitt láthattatok 2021-ben, mindkettőt nagyon klasszul válogatták össze, de aztán a harmadikat már nem vettem meg, mert ott kevésbé jött be a csomag megalkotóinak választása - viszont ez a legújabb egyenesen csodás:

img-2998.jpg

A csomagban szereplő autókat tanult kollégám, Sam. Joe már feldolgozta egyenként, tehát pőrén ott nála lehet ezeket megcsodálni, így sok mondanivalóm nem maradt, maximum annyit tudok leírni, amennyi a személyes érintettségem ezekkel a kisautókkal: a BMW 2002 nem újdonság, szerepelt már a blogon, amúgy meg ilyen színben még nem láttam máshol, el tudom képzelni, hogy ez tényleg exkluzív festés, ahogy az Alfa Romeo Giulia esetében is ezt gyanítom, amit eleddig csak pirosban, fehérben és sötétkékben láttam, utóbbiban meg is volt, de abban nem mutatott olyan jól. Audi TT RS Coupém korábban viszont még nem volt (csak sima TT-k), most már ez is pipa, de a második legkirályabb verda a csomagban mégis a kombi zöldséges, gyönyörű metálbarna színben. Mondjuk nem egy tipikus német autópályázó jármű, de ezzel nincs egyedül: az első helyen nálam a 62-es Bogár áll, ezúttal német rendőrségi festéssel - leginkább ezért vettem meg a pakkot, és milyen jól mutatnának együtt a sok-sok éve itt szerepelt tesójával! Ha azt nem adtam volna már el jó ideje... Ez a csomag viszont bekerült a védett helyre, nagyon remélem, hogy nem jön olyan helyzet (vagy újabb kattanás) a jövőben, ami miatt el kellene passzolnom. Nagyon sajnálnám.

Címkék: retro mercedes volkswagen matchbox bogár vw muscle

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr7118000434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása