Ha eltévedtél volna

Kis kattintás, nagy öröm!

Címkék

ambulance (39) bogár (144) bond (26) burago (17) carspotting (783) cikk (6) coca cola (3) corgi (57) darda (2) dickie (3) dinky (5) ebay (7) eladó (16) ertl (3) film (183) filmhíradó (11) greenlight (8) grell (8) guisval (3) helikopter (21) hellókarácsony (17) honda (79) hot wheels (420) husky (1) ites (2) jada toys (8) játék (77) johnny lightning (32) kártya (5) könyv (9) lego (181) lledo (2) maisto (35) majorette (117) matchbox (462) mercedes (84) military (86) moszkvics (4) muscle (260) mustang (94) noname (59) norev (23) picasso (40) playart (6) police (239) polistil (12) realtoy (24) reklám (144) retro (869) revell (1) schuco (5) siku (72) solido (3) stahlberg (9) star wars (166) subaru (6) superkings (20) suzuki (8) taxi (23) tomica (90) toyota (10) vatera (8) volkswagen (372) volvo (123) vw (363) welly (16) wish (10) yamaha (9) zene (92)

Utolsó kommentek

  • RÁJEN: @Sam. Joe: Örülök, hogy tetszik, nekem is bejön, és hihetetlen, mennyire más az autó kiállása így. (2024.04.08. 18:43) Megvan az arany!
  • Sam. Joe: Teljesen jó!!! Teljesen kielégítő a szakmunka, jó a szín, szép a felni, és szerintem ez a ballonos kaucsuk pont hogy NAGYON jól áll neki! "Gute Arbeit, Soldat!" (2024.04.06. 14:25) Megvan az arany!
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: A rendőrök is ezt javasolták először, de megnéztem Rikárdó adatlapját, és olyan sittes kalandokról mesélt, hogy inkább nem mertem megadni neki a nevem és a telefonszámom - ezt elm... (2024.03.09. 20:41) KTM Chicago v2
  • Mesterséges Geci: @RÁJEN: hát ismerve a rendőrség működését... én valószínűleg bejelentkeztem volna vevőként és az átvételhez hívtam volna a rendőröket. Persze lehet, hogy csak postázva vállalta volna a nyomorult, ak... (2024.03.09. 11:09) KTM Chicago v2
  • RÁJEN: @Mesterséges Geci: Hát ne tudd meg, de pár nappal a lopás után feltűnt a bringám (megszokásból írtam így, holott már sajnos ugye nem az enyém) a marketplace-en, egy Rikárdó árulta elég kedvező áron,... (2024.03.08. 18:53) KTM Chicago v2
  • Utolsó 20

Rezidencia

RÁJEN 2009.09.14. 10:47

A hétvégén sikerült ellátogtni a zuglói Matchbox-börzére, de nem vettem semmit. Pedig azért voltak szép dolgok nagy számban, de nem terveztem pénzt költeni, cserealapokat nem vittem, így minimálisra csökkentve az esélyt, hogy beszerezzek valami jót/szépet. Volt nálam azonban egy Lego Kaadu, amit el akartam cserélni a bolhán, így oda is elmentem. A csere létrejött, sikerült így egy kifogástalan TIE-pilótát szerválnom, ez még hiányzott a gyűjteményből, de nem ez a lényeg.

Hanem az, hogy egy régóta vágyott Majorette négykerekűvel is beljebb kerültem. Már a Siku lakókocsinál írtam, hogy nagyon kedvelem ezeket a szerkezeteket. Gyerekkoromban, olyan 9-10 évesen egyszer szülinapi bulin voltunk egy osztálytársamnál, akinek meglepően kevés Matchboxa volt, viszont annál több Majorette-modellje. Nála láttam először rally Dyane-t, Dodge pickupot, amiket már akkor "felírtam" a virtuális kívánságlistámra, és azóta sikerült is megszerezni őket, de volt neki egy gyönyörű nagy, kéttengelyes lakókocsija is, nyitható tetőablakkal meg minden. Beleszerettem. Nemrég az osztrák ebayen sikerült is vennem egyet 3 euróért, ami még nem jött meg, de milyen a sors (lásd Siku Thing), a Pecsa bolhán kiszúrtam egyet egy csomó lom között. Kérdezem az eladó bácsit, mennyire tartja? 400 forintra.

Caravane Residentielle tehát. Kicsit koszos, kicsit megsárgult, de immár az enyém. Egy hiányzó ajtón kívül más baja nincs, ugyanis a kosztól már megszabadítottam, a kisárgulással pedig nem tudok mit tenni. A tető- és a hátsó ablak nyílik, minden kis rögzítőpöcök a helyén, szépek a kerekek, nem csálé semmi, összességében nagyon elégedett vagyok, főleg ezért a pénzért. Mintegy 15 cm hosszú az egész, az alján a méretarányt 1:100-ban jelölték meg. És persze Made in France.

Az alja fém, a teljes felépítmény műanyag. Nyolc ablaka van körben, és belül is szépen kidolgozták a berendezést: étkezősarok tényérokkal, konyha főzőlappal és mosogatóval, ülőgarnitúra, ágy. Az ablakokon függönyök, festve. Ha új lenne, könnyen le lehetne pattintani a felépítményt az alvázról, de így kábé húszévesen már nem bízom a műanyag kellő rugalmasságában, nem feszegetem, pedig egy tisztítás odabenn is elkellene... Kívül, hátul megvan rajta a két háromszög-alakú prizma is, mint minden rendes utánfutón. Az ablakok köré futónövényeket festettek, alulra körben tégla-utánzat lábazatot - ami mai szemmel talán egy kicsit (jó, nem kicsit) furcsának hat, azonban visszaemlékezve a nyolcvanas évek siófoki kemping-összképére ezt a dekorációt abszolút autentikusnak mondhatom, ugyanis nagyon sok ilyet láttam ott akkoriban: késő tavasszal megjöttek a gazdag nyugati (főleg holland) nyuggerek, letáborozták a böhöm lakókocsijaikat, gyakran még kis veteményest is applikáltak az átmeneti otthonuk köré, nem viccelek, és így elhobóztak szeptemberig, számukra nyilván aprópénzért.

Na vissza a Majorette-re, kötelező statisztika a végére: 370-es kódszám szerepel az alján, és az 1976-os katalógusban tűnt fel először. Gyerekkoromban a mellette szereplő, 371-es Gazelle helikopter is megvolt, nagyon szerettem. Az alábbi képen a fentebb említett Dodge egyik verziója került elé vontatónak, uganis az 1:100-as méretarányhoz a gyűjteményemből nemigen találtam mást. A Dodge a felirat szerint 1:80-as, de ennyi belefér...

Hát így. Örüljetek velem, és ígérem, ha megjön a másik Osztrákiából, ami elvárásaim szerint tényleg hibátlan és teljesen hiánytalan lesz, bemutatom. Ahhoz már kevesebb szöveget írok, oké?

Még annyit, hogy a bolháról átmentünk megnézni az ARC plakátokat, és ez tetszett a legjobban, illik is erre a blogra:

Ehhez a poszthoz most videó nem jár, nem is lenne túl izgalmas egy telepített lakókocsi statikus képe fél óra hosszban. Na jó, valamit azért találtam, 04:32-től releváns, talán ismeritek is :) 

Szép hétfőt!

Címkék: majorette

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szirszarjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr71380678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása